Πυρ ομαδόν κατά Μαρινάκη στη Βουλή για το «ντιλ» της Forthnet!

Must Read

Πυρ ομαδόν από την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το επιχειρούμενο «ντιλ» από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη για εξαγορά της Forthnet–Nova. Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς επιχείρησε να κάνει «ρελάνς» προτείνοντας «την επιθετική εξαγορά της Nova – Forthnet από την ΕΡΤ».

Αναφερόμενος στην επικείμενη εξαγορά της Nova – Forthnet από τον όμιλο Μαρινάκη, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «τριπλή πρόκληση» χαρακτηρίζοντας «τεράστιο» το κούρεμα δανείων της Forthnet κατά 85% προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal με την Alter Ego.

«Για αυτό θα δώσετε 9 δισ. ευρώ στις τράπεζες από το “μαξιλάρι”;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι το κομπόδεμα του ελληνικού λαού μετατρέπεται σε «κούρεμα» δανείων με σκοπό να ευνοηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Υποστήριξε ότι η επικείμενη εξαγορά θα επιφέρει υπερσυγκέντρωση στον χώρο των ΜΜΕ κάνοντας λόγο για φαινόμενα «μπερλουσκονισμού» ενώ για τις επιπτώσεις που θα έχει στο ποδόσφαιρο είπε χαρακτηριστικά ότι θα το ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει ανέκδοτο. Ζήτησε να πάρει θέση η επιτροπή Ανταγωνισμού και κάλεσε την κυβέρνηση να «κάνει τα κουμάντα της με τον μπερλουσκονιμό». Κατέληξε υπενθυμίζοντας με νόημα ότι στην Ιταλία το 1994, η Χριστιανοδημοκρατία στην Ιταλία «δεν κατέβηκε λόγω Μπερλουσκόνι».

Η κυβέρνηση από τη πλευρά της δια μέσου του υφ. Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, υπογράμμισε πως «πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να μην εμπλέκεται σε εμπορικές συναλλαγές».

Υποστήριξε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απάντηση των τραπεζών και πως πρόκειται για διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και κανένας δεν γνωρίζει. Άρα, δεν μπορεί ακόμη να γίνει έλεγχος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη πλευρά του πρόσθεσε πως η κυβέρνηση σέβεται τις ανεξάρτητες αρχές, επισήμανε ότι δεν έχει σταλεί ακόμη κανένα σχετικό έγγραφο και κατέληξε λέγοντας μην ζητάτε παρεμβάσεις που δεν νοούνται σε ευνομούμενα κράτη. Αυτά τελείωσαν στις 7 Ιουλίου.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος: «Κάνετε παρεμβάσεις για να εξυπηρετήσετε τον κ. Μαρινάκη. Ένας πρώην πρωθυπουργός είχε μιλήσει από αυτό το βήμα για νταβατζήδες. Τώρα έχουμε βαρόνους. Εκβιάζεστε. Όλο το πολιτικό σύστημα εκβιάζεται» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Τι ελέγχει ο κ. Μαρινάκης: τον ΔΟΛ, το in.gr, το ΒΗΜΑ, το 21% της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, το Πρακτορείο Διανομής Τύπου ΑΡΓΟΣ.. Αυτό είναι έγκλημα! Φροντίζει ώστε οι πρωινές εφημερίδες να μην διανέμονται το πρωί αλλά το απόγευμα. Δεν μπορεί υπουργός της κυβέρνησης να λέει πως δεν γίνεται ο πρωινός τύπος να πάει στην βόρειο Ελλάδα το πρωί! Η πολιτεία οφείλει να υπάρχουν φορτηγά και να διανέμουν τον τύπο. Δεν λέω ότι ο κ. Μαρινάκης κάνει παράνομες δουλειές αλλά θέλει να γίνει βαρόνος.

Κι εδώ συζητάμε πώς θα εξυπηρετήσουμε ένα βαρόνο. Είναι απαράδεκτο ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ να ελέγχει τα δικαιώματα. Η κυβέρνηση δε πρέπει να το ανέχεται» και κατέληξε: «Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, επί της δικής σας κυβέρνησης ο κ. Κόκκαλης πήρε 1,16 δισ. Ευρώ. Άλλος βαρόνος. Από την δεκαετία του ’60 ο Κων/νος Καραμανλής αναρωτιόταν από αυτό το βήμα ποιος κυβερνά τον τόπο. Μαρινάκης, Λαμπράκης, Κόκκαλης. Αυτοί κυβερνούν. Εγώ δεν πήγα να παρακαλέσω κανένα εφοπλιστή, δεν ήπια καφέ με εφοπλιστή. Ο καφές με τον εφοπλιστή είναι δουλεία.
Επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κόκκαλης τα έπαιρνε. Ε, τώρα ας τα πάρει ο κ. Μαρινάκης. Οχυρώνεστε όλοι πίσω από ένα ψέμα και εκατέρωθεν στρέφετε τα βέλη σας».

Στο τέλος της συζήτησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στην πρόταση του Νίκου Παπά είπε: «Ο σοσιαλισμός τελειώνει με τα λεφτά των άλλων. Δεν έχουν λεφτά οι φορολογούμενοι για να κάνουν τα κόμματα μικροπολιτική. Τα χρήματα της ΕΡΤ δεν θα δοθούν για να κάνουν ορισμένοι μικροπολιτική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This