Σάββατο 12/6/2021

Δεν έφτασε το «έγκλημα» των Πρεσπών, τώρα ο Τσίπρας θα βοηθήσει τα Σκόπια να μπουν στην Ε.Ε.

Μάλλον φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τίποτα και αποφάσισε να τραβήξει ένα δικό του δρόμο μια και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την άθλια συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να δώσει και το ευρωπαϊκό διαβατήριο στα Σκόπια. Στην συνάντησή τους οι Αλ. Τσίπρας και Ζ. Ζάεφ συμφώνησαν ότι πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Και οι δύο έστειλαν μήνυμα στην Ευρώπη λέγοντας:

«Αποδείξαμε ότι στα Βαλκάνια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον εθνικισμό και να υπερβούμε την εσωστρέφεια με όραμα για το μέλλον. Ήρθε η ώρα η ΕΕ να κάνει το ίδιο, δίνοντας πράσινο φως στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Βόρεια Μακεδονία».

Η συνάντηση ήταν σε πολύ φιλικό κλίμα με τους Αλ. Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ να συνεκτιμούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε νέα δυναμική στην περιοχή και έθεσε τις σχέσεις των χωρών σε στρατηγική βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν:
1. Τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ανάγκη για περαιτέρω βήματα
2.Τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
3.Την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων για την αντιμετώπιση του εθνικισμού και της εθνικής περιχαράκωσης και τη στήριξη της Ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ