Τρίτη 22/6/2021

Ψάχνει συναίνεση η ΝΔ, για άμεσο δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

Μείζονος σημασίας είναι το θέμα με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς αναφορικά με την Συνταγματική Αναθεώρηση. 

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι πρόθεσή της είναι η ψήφος των αποδήμων να εγκριθεί και από τους 300 βουλευτές, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. «Θα επιδιώξουμε κάθε δυνατή συναίνεση για το θέμα. Μακάρι να υπάρξουν συναινέσεις», ανέφερε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Στην κυβέρνηση άλλωστε χαρακτηρίζουν «προσβλητική» την πρόταση της Κουμουνδούρου που θέλει η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικών να μην προσμετράται στο αποτέλεσμα. «Η πρόταση είναι προσβλητική. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει βάση. Ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ