Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Μήπως να βγάλουμε Amber Alert για τον… Σαμαρά;»

Must Read

Μετά από την δικαστική απόφαση για το σκάνδαλο Novartis που εκθέτει την κυβέρνηση, αφού όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε καμία σκευωρία, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή, 989Alpha radio.

«Σύμφωνα με την απόφαση πέντε ανωτάτων δικαστικών, ομόφωνα, κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι το σκάνδαλο Novartis, δεν είναι σκευωρία. Είναι ένα πραγματικό σκάνδαλο, που λεηλάτησε για άλλη μία φορά και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Όλες οι προσπάθειες, οι άθλιες, να με εμφανίσουν, εμένα και τον Τσίπρα ότι στήσαμε τη «δήθεν» σκευωρία της Novartis, για να πλήξουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, κατέρρευσε, με πάταγο από την ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν η δικαιοσύνη είναι ή όχι ανεξάρτητη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε: «Όπως σας έχω πει και άλλη φορά, η δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη και έχει όλα τα εχέγγυα, συνταγματικά, να είναι ανεξάρτητη. Βέβαια όλες οι κυβερνήσεις, ειδικά της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, πλην της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να χειραγωγήσουν την δικαιοσύνη. Εναπόκειται στο σθένος και στην προσωπικότητα των δικαστών να παραμείνουν ανεξάρτητοι». 

Για τις κατηγορίες των κομμάτων, ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε: «Κατηγορούν, γιατί δεν είχαν άλλο μέσο, από τον διασυρμό τους τον πολιτικό αλλά και τον ποινικό, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους».

«Το σκάνδαλο αυτό που συνίσταται, αφήνει τους πολιτικούς, εκτός» σχολίασε ο δημοσιογράφος, με τον κ. Παπαγγελόπουλο να διευκρινίζει: «Με συγχωρείται δεν είναι εκτός, τουλάχιστον τέσσερις με πέντε είναι οι πολιτικοί που οι υποθέσεις τους θα ανοίξουν και πάλι. Είναι ιστορική νομοτέλεια. Το βούλευμα είναι σαφέστατο. Το βούλευμα είπε ότι στο σκάνδαλο της Novartis, οι εισαγγελείς και ο Παπαγγελόπουλος, ενήργησαν σύμφωνα με το νόμο, άρα λοιπόν δεν υπήρξε σκευωρία» σημείωσε και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Τώρα με το λάθος που έγινε, να συνεχίζουν εμμονικά να θέλουν να με στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο, για να διασώσουν, ψήγματα της πολιτικής αλητείας εις βάρος μου. Θα αποκαλυφθούν πολλά πράγματα. Ήδη μπορώ να σας προαναγγείλω μερικά… Στο δικαστήριο που θα πάμε, θα δούμε πώς αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τον κ. Σαμαρά. Η δικαιοσύνη δέχτηκε, ότι μπήκαν εκατομμύρια ευρώ στο Μαξίμου όταν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς. Αλλά δεν μπορέσαμε να δούμε, είπαν οι δικαστές, ποιος τα “πήρε” επειδή υπάρχει ενδεχόμενο να έχει πάρει και ο κηπουρός του Μεγάρου Μαξίμου, ο μάγειρας, ο οδηγός. Με αυτό το αστείο σκεπτικό αρχειοθετήθηκε. Στο Ειδικό Δικαστήριο που θα πάμε θα τα δούμε όλα αυτά»

Στην ερώτηση για τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Τα στοιχεία που έχω, είναι τα στοιχεία που έχω αντλήσει από τη δικογραφία, στην οποίαν επιχείρησαν, οι πολιτικοί αλιτήριοι, οι πολιτικοί απατεώνες, να με μπλέξουν. Εκεί είδα πως αρχειοθετήθηκε η υπόθεση για τον κ. Σαμαρά. Επίσης είδα πως αρχειοθετήθηκαν οι υποθέσεις για τον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Γεωργιάδη. Παρεμπιπτόντως, αυτοί ελέγχονται για φοροδιαφυγή έτσι; Εντελώς άσχετα, απλώς ιστορικά το λέω, γιατί μου αρέσει η ιστορία… ότι ο Αλ Καπόνε στην Αμερική για φοροδιαφυγή, φυλακίστηκε. Τα άλλα εγκλήματά του μείναν αδιευκρίνιστα» είπε και αναρωτήθηκε που έχει εξαφανιστεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση:

«Να σας ρωτήσω κάτι κ. Χατζή, ο κ. Σαμαράς που βρίσκεται; Γιατί ανησυχώ, έχει εξαφανιστεί τελείως. Αν δεν έχει αποχωρήσει από τα εγκόσμια και έχει κλειστεί σε κανένα μοναστήρι μετά το στραπάτσο που υπέστη. Μήπως έχει χαθεί και πρέπει σε αυτήν την περίπτωση να βγάλουμε κανένα…Amber Alert, που βγάζουν για τους ηλικιωμένους που χάνονται. Ξέρετε τίποτα για την τύχη του;»

«Στην Αθήνα είναι και κυκλοφορεί» σχολίασε ο δημοσιογράφος. «Καλά, δεν είδα καμία δήλωσή του μετά, “θα τους γδάρω, θα τους πάω μέχρι τέλους, θα τους πάω αίμα, θα τους λιώσω”, δεν είσαι καμία δήλωση, βέβαια προς τιμήν του ο κ. Γεωργιάδης, μπορεί να έχει ένα σορό ελαττώματα, αλλά έχει ένα ίχνος γενναιότητας, χθες έμαθα, ότι είπε, ότι η Novartis δεν ήταν σκευωρία. Με αυτή τη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης εξασφάλισε μια επιεική αντιμετώπιση από εμένα. Πάμε παρακάτω. Που αποτελείται από δύο λέξεις, από το παρά και κάτω. Ασφαλώς και θα πάμε παρακάτω…, μόνο που το κάτω οδηγεί στα βάθη του βόθρου, των ψεμάτων και των συκοφαντιών που εξαπέλυσαν εναντίον μου και άλλων επτά η οκτώ αθώων εισαγγελέων και δημοσιογράφων» απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος και στη συνέχεια εξήγησε:

«Για να τελειώσουμε με την Novartis, δεν είναι σκευωρία, είναι σκάνδαλο. Η μοναδική σκευωρία που αποδεικνύεται από το βούλευμα, είναι η σκευωρία της πολιτικής αλητείας να εμφανίσουν το σκάνδαλο της Novartis ως δήθεν σκευωρία. Το βούλευμα ίσως λόγω χρόνου που υπήρχε, έπρεπε να βγάλουν για κάποιους λόγους την απόφασή τους οι δικαστές, δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτά που λέω στο πολυσέλιδο υπόμνημά μου, για τους τρεις εισαγγελείς που δήθεν τους τηλεφωνούσα. Εκεί τα αναλύω διεξοδικά και καταρρίπτω τα ψεύδη των τριών εισαγγελέων, της κ. Ραϊκου, του κ. Αθανασίου και της κ. Τσατάνη. Εντελώς δειγματοληπτικά αλλά πλήρως αποκαλυπτικά σας λέω ότι εκεί αναδεικνύω και το έχουν έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι από τις καταθέσεις τους, ότι αυτοί ερχόντουσαν με δική τους πρωτοβουλία στο γραφείο μου και όλα αυτά που λένε, δεν στέκουν, όχι μόνο με τη λογική, αλλά και με άλλα σημεία των καταθέσεων τους. Ξέρετε το ψέμα δεν έχει σταθερό σημείο αναφοράς».

Στην ερώτηση για το αν είχε κάποια συνομιλία με εισαγγελείς για ορισμένες υποθέσεις, ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε: «Για τον κ. Βγενόπουλο είχα συνομιλία με την κ. Τσατάνη, αλλά ήρθε μόνη της στο γραφείο. Το παραδέχτηκε και η ίδια. Μου ζήτησε την βοήθεια μου να την προστατεύσω από τα δημοσιεύματα. Δεν ανακατεύτηκα καθόλου με την ουσία της υπόθεσης. Το μόνο που της είπα, ήταν να τηρήσει τη δικονομία. Άλλωστε για αυτό δυο συμβούλια του Αρείου Πάγου την τιμώρησαν. Θα γελάσει κάθε παρδαλό κατσίκι, όταν θα προσκομίσω στο δικαστήριο τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου , που τιμώρησαν αμετάκλητα την κ. Τσατάνη, για τους χειρισμούς στην υπόθεση του Βγενόπουλου».

«Στο βούλευμα υιοθετείται η άποψη ότι πιέζατε την κ. Ραϊκου να κατασκευάσει στοιχεία για να στείλει πολιτικούς στη Βουλή» είπε ο δημοσιογράφος και ο πρώην υπουργός απάντησε: «Μπορείτε να μου πείτε πως κατασκευάζονται τα στοιχεία; Η κ. Ράϊκου μέσα στον πανικό της από τις αποκαλύψεις των ενέργειών της, θυμήθηκε να πει αυτά τα ψέματα, τα οποία δεν στέκουν ούτε στη λογική, ούτε στη Νομική επιστήμη» απάντησε ο πρώην υπουργός.

«Κάνατε μια πολύ σκληρή επίθεση, προηγουμένως στον κ. Σαμαρά και με ειρωνικό ύφος» σχολίασε ο Τ. Χατζής και ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε: «Καθόλου ειρωνικό, ανησυχώ ξέρετε, επειδή ήμασταν παλιά φίλοι, αλλά ως γνωστόν ο κ. Σαμαράς δεν έχει φίλους, είναι ο μεγαλύτερος άφιλος. Στο δικαστήριο θα πω που τρώγαμε, τι κάναμε, τι μου ζήταγε. Θα τα δούμε όλα αυτά. Δεν είμαι καθόλου ειρωνικός, εγώ ανησυχώ, ακόμη και για τους παλιούς φίλους που με πρόδωσαν».

«Δεν είδα από το πολιτικό σύστημα, τι γινόταν με τους γιατρούς, πώς συνταγογραφούσαν, τι παίρνανε, πώς τα παίρνανε., γιατί τα παίρνανε. Πηγαίναν ιατρικοί επισκέπτες με τσάντες;» ρώτησε ο δημοσιογράφος και έλαβε την εξής απάντηση: «Εγώ με τους γιατρούς δεν έχω ασχοληθεί κ. Χατζή, εγώ δεν έχω γυναίκα γιατρό, όπως έχουν άλλοι άντρες γιατρούς, που έκαναν υπερσυνταγογραφήσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This