Βελόπουλος: Δικαίως σας εξευτέλισαν στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Τα κανάλια έκρυβαν ακόμα και τις φωτιές!

Must Read

Μύδρους κατά της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του:

Χθες στο Στρασβούργο οι Έλληνες πολιτικοί κυριολεκτικά ξεκατινιάστηκαν. Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. Δεν είναι δυνατόν να εκτυλίσσονται σκηνές αντιπαράθεσης στο ευρωκοινοβούλιο μεταξύ των πολιτικών μας. Αυτές οι εικόνες μόνο θλίψη προκαλούν.

Εμένα βέβαια με ενόχλησε η δήλωση του αντιπροέδρου του Μακρόν για την έλλειψη ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα της ΝΔ. Είπε χαρακτηριστικά «Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξαναδούμε ευρωπαίο ηγέτη που καταπατά την ελευθεροτυπία». Και αυτό το λέω γιατί χθες καιγόταν όλη η χώρα: Η Ιτέα, η Φωκίδα, το Κρανίδι, το Αγ. Όρος, η Ζάκυνθος, το Σχηματάρι, η Ηλεία, η Αχαΐα, και την ίδια ώρα το ένα κανάλι μετέδιδε ό,τι νεώτερο για την Πισπιρίγκου, το άλλο κανάλι μετέδιδε το HappyDay, το άλλο έδειχνε ασκήσεις χαλάρωσης, άλλο αναφερόταν στους τρόπους για την καταπολέμηση του άγχους, άλλο αναφερόταν στον Φιλιππίδη. Η ΈΡΤ στον κόσμο της! Μα δεν γίνεται να είμαστε στην 180ή θέση σε ελευθερία του τύπου και εσείς εδώ να είστε μεσαστην καλή χαρά.

Και σήμερα ενώ περίμενα να συζητήσουμε ένα σχέδιο παραγωγικό άκουσα παιδάκια να μαλώνουν στην παραλία για τα κουβαδάκια τους. Νόμισα ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Άκουσα ένα απολογισμό του έργου του πρωθυπουργού. Μα αυτό το κάνεις αν πρόκειται να πας σε εκλογές. Σαν να ήταν η τελευταία ομιλία του πρωθυπουργού πριν την προκήρυξη εκλογών. Ε, αν δεν μπορείτε να συνεχίσετε πηγαίνετε σε εκλογές να τελειώνουμε.

Κύριε πρωθυπουργέ σχετικά με το θέμα της ανεργίας, θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει μείωση της ανεργίας με 600 χιλιάδες ελληνόπουλα να έχουν φύγει για το εξωτερικό. Είπατε ότι αποπληρώσατε το ΔΝΤ, μα αυτό το κάνατε με δανεικά! Είπατε ότι βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία, ναι αλλά η εποπτεία παραμένει. Μιλήσατε για το σύστημα υγείας και δεν σας άκουσα να πείτε κάτι για τους 7.000 γιατρούς και νοσηλευτές που είναι σε αναστολή. Κύριε πρωθυπουργέ απευθύνομαι στην ανθρωπιά σας και ζητώ να πάρετε πίσω αυτούς τους ανθρώπους. Δεν νοείται πολιτικός να μην είναι πρώτα και πάνω από όλα άνθρωπος. Μιλήσατε για διπλή αύξηση του μισθού στα 713 ευρώ. Εγώ θα ρωτήσω τους νέους που βρίσκονται στα θεωρεία της βουλής, αν μπορούν να ζήσουν με αυτά τα χρήματα. Δεν μπορούν, αν έχουν να πληρώσουν ρεύμα, τηλέφωνο, ενοίκιο.

Θέλω να δούμε σοβαρά τα πράγματα. Δεν υπάρχει μη χείρον βέλτιστον. Οι Έλληνες ξαίζουν το βέλτιστο.

Δεν θα ασχοληθούμε με το δίλημμα του εφιάλτη που χτύπησε, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τσίπρας. Εμείς ευχόμαστε να μην επιστρέψει ο εφιάλτης της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνατε τίποτα για τα 100 δις που λεγατε ως νδ δεν ερευνησατε πώς χάθηκαν.  Εδώ θυμήθηκε ξαφνικά ο κ. Τσίπρας την Ουκρανία, αλλά όταν λέγαμε εμείς μας λέγατε Ρωσόφιλους. Ο κ. Τσίπρας δεν θυμήθηκε τους 7.000 γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Το πιο εφιαλτικό όμως είναι η συγκυβέρνηση που ετοιμάζετε οι τρεις σας για την επόμενη μέρα. Εξ άλλου πού διαφωνείτε μεταξύ σας; Στην οικονομική πολιτική, στα μνημόνια και τις εντολές των ξένων που εκτελείτε; Στην αντικατάσταση του πληθυσμού της χώρας με τους παράνομους μετανάστες; Στο όνομα της Μακεδονίας; Στο σύρσιμο της χώρας στην Χάγη για να μοιράσουμε το Αιγαίο με τους Τούρκους; Στην κατάργηση των λιγνιτών και στα παραμύθια της πράσινης ανάπτυξης; Στην κατάργηση των εξορύξεων; Στην εμπλοκή της χώρας στο ουκρανικό, που τώρα κε Τσίπρα κάνετε πίσω; Στις εκτρώσεις και στην αλλαγή φύλου από ανήλικους; Μιλάτε για αυτοδιάθεση του σώματος, αλλά για το εμβόλιο απαγορεύετε την αυτοδιάθεση του σώματος και το επιβάλλετε δια νόμου. Ή μήπως στον έλεγχο των ΜΜΕ που προσπαθήσατε αλλά αποτύχατε, ενώ η ΝΔ το πέτυχε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ; Ή στην υπόθεση NOVARTIS που μυρίζει συγκάλυψη και από τους τρεις; Είστε ίδιοι και τα τρία κόμματα. Ακριβώς ίδιοι.

Όσο για εσάς κύριοι του ΠΑΣΟΚ, εάν ζούσε σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου θα σας είχε διαγράψει όλους, ειδικά μετά την συμφωνία που υπεγράφη για τις αμερικανικές βάσεις.

Όσο για την επισιτιστική κρίση που έρχεται σας καλώ να κάνετε κάτι επιτέλους. Το ξέρετε ότι οι Ολλανδοί έχουν πρόβλημα στα σούπερ μάρκετ, γιατί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης και παρ’ ότι έρχεται επισιτιστική κρίση, αποφάσισε μείωση 50% στην ζωική παραγωγή. Πρέπει να στηρίξουμε τον αγροτικό τομέα. Λαμαρίνα δεν μπορείς να φας αν πεινάσεις!

Η χώρα αυτή δεν έχει περιουσιακά στοιχεία. Έχουν ξεπουληθεί τα πάντα: τραίνα, αεροδρόμια, λιμάνια, γέφυρες, δρόμοι, ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο. Τρία κόμματα ρημάξατε τη χώρα. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, η αγορά είναι σε τέλμα, η αγροτική και η βιομηχανική παραγωγή πιέζονται από τον πληθωρισμό. Τώρα πρέπει να γίνει restart. Η Ελλάδα ισοπεδώθηκε αφού σκορπίστηκαν οι επιχειρήσεις στα Βαλκάνια και διαλύσατε τη χώρα, αφού υποθηκεύσατε τον ορυκτό μας πλούτο, αφού υπονομεύετε συνεχώς την αγροτική παραγωγή. Και τώρα ήρθε η ώρα της παρακμής για τον τουρισμό. Λετε ότι οι Έλληνες δεν πάνε να εργαστούν σε ξενοδοχεία στην περιφέρεια. Μα γιατί να πάνε, όταν θα πρέπει να εργάζονται 12 ώρες την ημέρα και να κοιμούνται σε ένα δωμάτιο 10 άτομα; Θέλετε τους Έλληνες σκλάβους. Εμείς θέλουμε τους Έλληνες ελεύθερους, ζωντανούς και εργαζόμενους. Επίσης, για να έρθει κάποιος από την Ιταλία στην Ελλάδα, θα πληρώσει 600 ευρώ ακτοπλοϊκά εισιτήρια για δύο άτομα ένα αυτοκίνητο και καμπίνα. Και για να πάει στην Πάρο θα πληρώσει 700 ευρώ για δύο άτομα και αυτοκίνητο. Και μην πείτε ότι αυτό οφείλεται στην ενεργειακή κρίση, γιατί το 2020 σας είχαμε προειδοποιήσει και δεν μας ακούσατε!

Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε κρατικοδίαιτους ολιγάρχες. Σύμφωνα με το πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη, οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές χρεώνουν τεράστια ποσά, κατακλέβοντας τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, τους ασθενείς και τον ΕΟΠΥΥ. Τα ΜΜΕ σιωπούν για το θέμα αυτό. Η Δικαιοσύνη παραμένει ατάραχη. Όσο για την κυβέρνηση… Υπνηλία.Δηλαδη πρέπει να γίνουμε καταγγελτικοί μονο για να ξυπνήσει η ΝΔ;

Χαρίζετε κρατικές περιουσίες σε ολιγάρχες φίλους σας. Όπως κάνατε με το Ελληνικό που το δώσατε στον Λάτσηκαι αυτός το έκοψε σε οικόπεδα – φιλετάκια και τα πουλάει σε ιδιώτες! Δεν μπορούσε το ελληνικό κράτος να κόψει το Ελληνικό σε οικόπεδα και να τα πουλήσει μόνο του, παρά έπρεπε να βάλει τον Λάτση ενδιάμεσο;Παρά πήρε δάνειο με εγγύηση του δημοσίου ο Λάτσηςκαι τώρα κόβει οικόπεδα και τα πουλάει;

Παραμένετε πιστοί στην παγκοσμιοποίηση. Δεν παρέχετε καμμία προστασία στις ελληνικές επιχειρήσεις. Το τέλος όμως της παγκοσμιοποίησης είναι εδώ! Θέλετε δεν θέλετε το εξάμβλωμα που λέγετε παγκοσμιοποίηση τελειώνει. Γιατί τώρα οι Γερμανοί χρηματοδοτούν τις εγχώριες επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο Λάρυ Φινκ, CEO της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού στον κόσμο και ιδρυτής της Blackrock, ανακοίνωσε ουσιαστικά το τέλος της παγκοσμιοποίησης. Με επιστολή του στους μετόχους εκτιμά ότι «οι περισσότερες εταιρείες και κυβερνήσεις θα αρχίσουν να μετατοπίζουν την παραγωγή και τις προμήθειες στην εγχώρια βιομηχανία. Δηλαδή, η παγκοσμιοποίηση που κράτησε 40 χρόνια και άλλαξε τον κόσμο θα δώσει την θέση της στην περιφερειοποίηση. Θα δημιουργηθούν δηλαδή νέα γεωπολιτικά μπλοκ, που θα έχουν ως κοινό παρονομαστή την ενεργειακή, διατροφική, τεχνολογική και αμυντική αυτάρκεια! Εμείς εδώ τι κάνουμε; Εσείς τι κάνετε; Υπάρχει κάποιο σχέδιο;; Λέει ότι επιστρέφουμε στην ενεργειακή και διατροφική επιχείρηση, δηλαδή θα επιστρέψουμε στον πρωτογενή τομέα. Μα έχουμε έδαφος, έχουμε νερά, τα έχουμε όλα. Μόνο μυαλό δεν έχουμε;

Δεν έχετε σχέδιο, δυστυχώς. Κάνετε ό,τι σας λέει η ΕΕ και είναι τραγικό. Κύριε πρωθυπουργέ κάνετε λάθη συνεχώς:

-ΠΡΩΤΟΝ: Υποσχεθήκατε αυξήσεις με δανεικά από το ταμείο ανάκαμψης.

-ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Τάξατε χρηματοδότηση σε μορφή δανείων που πρέπει όμως να τα αποπληρώσουμε. Πάλι δανεικά.

-ΤΡΙΤΟΝ: Αποδεχθήκατε την συμφωνία με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊνεν για «Πράσινη ανάπτυξη & τεχνολογία» με ανύπαρκτα κονδύλια για την υγεία, την παιδεία και τον κτηνοτροφικό κλάδο.

-ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Επιμένετε στις εισαγωγές και αγνοείτε τη δυσμενη θέση στην οποία θα βρεθεί η χώρα μας λόγω του Ουκρανικού. Έχετε καταλάβει ότι όλα είναι εισαγόμενα και αν σκάσει η κρίση η επισιτιστική ο Έλληνας δεν θα έχει να φάει! Πάτε και δίνετε 10.000 στρέμματα στην καρδίτσα -γόνιμης γής- για να στήσετε φωτοβολταϊκά.

Δυστυχώς δεν έχετε σχέδιο βραχυπρόθεσμο, δεν έχετε σχέδιο μεσοπρόθεσμο, δεν έχετε σχέδιο μακροπρόθεσμο. Και συνεχώς πέφτετε έξω. Ο πρωθυπουργός στις 22 Νοεμβρίου 2021 είχε πει ότι το φαινόμενο του πληθωρισμού που αντιμετωπίζουμε σήμερα «θα είναι ένα πρόσκαιρο φαινόμενο. Η αύξηση των τιμών που παρατηρείται είναι αποτέλεσμα ενός πρόσκαιρου φαινομένου που θα αρχίσει να υποχωρεί από το πρώτο τρίμηνο του 2022. Θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αποκλιμάκωση στις πληθωριστικές πιέσεις το πρώτο τρίμηνο του 2022». Αυτά τα έλεγε ο πρωθυπουργός όπως του τα έλεγαν οι σύμβουλοί του οι ανίκανοι. Εγώ αν έχω ανίκανο σύμβουλο ψάχνω ο ίδιος. Και στο τέλος τον ανίκανο τον στέλνω στο σπίτι του.

Και τι έγινε τελικά; Η Ελλάδα σήμερα έχει την 4ημεγαλύτερη αύξηση του πληθωρισμού στην ΕΕ το τελευταίο 12μηνο! Οι βασικοί λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι η ευάλωτη μικρή οικονομία – επιχειρήσεις, η οικονομία των εισαγωγών και η υψηλή φορολόγηση – οι έμμεσοι φόροι.

Κοροϊδεύετε τους πολίτες με τον πληθωρισμό χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Όταν στην Ελληνική Λύση σας καλούσαμε από τον Ιούλιο του ’21 να πάρετε άμεσα μέτρα εν όψει της διαφαινόμενης τότε έκρηξης του πληθωρισμού εσείς κάνατε λόγο για «παροδικό φαινόμενο» και προβλέπατε πληθωρισμό για το ’22 μικρότερο της μονάδας!

Σήμερα όμως έρχεται το ΔΝΤ και προειδοποιεί ότι ο πληθωρισμός θα είναι μόνιμος, λόγω των ζημιών στην εφοδιαστική αλυσίδα από την πανδημία. Όμως αιτία δεν είναι μόνο η πανδημία. Είναι και οι κυρώσεις εναντίον της Κίνας και της Ρωσίας. Σας το λέγαμε! Αυτές οι κυρώσεις δημιουργούν εκρηκτικά μείγματα. Θα είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας. Κάποιοι τότε δεν μας ακουγατε και τώρα το γυρίζουν σε τσάμικο. Αλλά τώρα είναι αργά.

Η μεγάλη κλοπή των παππούδων και των γιαγιάδων μαςείναι ο νομος κατρουγκαλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι ο νόμος ήταν άρτιος. Η ΝΔ όταν ήρθε έλεγε στους συνταξιούχους να μην προσφύγουν στο ΣτΕ γιατί θα πάρουν ούτως ή άλλως τα χρήματά τους. Τελικά το ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε μόνο όσους κατέθεσαν αγωγές. Έχετε στήσει έναν επαίσχυντο μηχανισμό εξαπάτησης των συνταξιούχων, ακυρώνοντας παράλληλα συνταξιοδοτικά και οικονομικά δικαιώματά τους:

-1) Εκδίδονται συνταξιοδοτικές αποφάσεις που υπολογίζουν μόνο το χρόνο ασφάλισης στο τελευταίο ταμείο και αγνοούν το χρόνο ασφάλισης στο προηγούμενο ταμείο.

-2) Ο δικαιούχος μπορεί να ασκήσει ένσταση μεσα σε 3μήνες αλλά σύμφωνα με τονόμο ενστάσεις ασκούνται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων όχι προσωρινών.

-3) Μετά το τρίμηνο ο δικαιούχος χάνει το δικαίωμα εμπρόθεσμης υποβολής ένστασης, άρα κινδυνεύει με οριστική απώλεια του χρόνου ασφάλισής του στο προηγούμενο ταμείο.

-4) Η ζημια του συνταξιούχου μπορεί να φτάσει και σε ποσοστά πάνω από 50% της σύνταξης που δικαιούται.

Βρείτε έναν τρόπο να μην κλέβουμε τους παππούδες μας. Πόσο έντιμο είναι να κλέβετε τους συνταξιούχους με το πρόσχημα των εισφορών;

Όλοι ζείτε εκτός κοινωνίας και δεν γνωρίζετε ότι ένας στους δύο μισθωτές αδυνατεί να καλύψει την βασική στεγαστική ανάγκη του. Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβό ρεύμα, υψηλό ενοίκιο, έχουν δυσκολία στην εύρεση κατοικίας, έρχονται αντιμέτωποι με ανεπάρκεια ψύξης ή θέρμανσης. Οι Έλληνες έχουν κάνει περικοπές σε βασικές ανάγκες τους, ενώ το 15,2% δανείζεται από τρίτους για να τις καλύψει αυτές τις ανάγκες. Οι Έλληνες αδυνατούν να αποταμιεύσουν και αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα.

Και τι κανατε γι αυτό?? Φτιάξατε ένα κράτος επιδομάτων. Φτιάξατε μια Ελλάδα παρασιτική. Το 2015 ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε εναντίον των επιδομάτων αλλά…

Ακούστε πόσα επιδόματα έχει θεσπίσει η ΝΔ: επίδομα θέρμανσης, καυσίμων, ρεύματος, ενοικίου (μερικό), ενοικίου κατά 100%, επιταγή ακρίβειας, διευρυμένο επίδομα στέγασης, πρόγραμμα συνεργασίας, επίδομα των 534 ευρώ, επιστρεπτέα προκαταβολή, αποζημίωση ιδιοκτητών ακινήτων για έκπτωση ενοικίου, αποζημιώσεις ειδικού σκοπού! Και την ίδια ώρα οι εκτός τόπου και χρόνου υπουργοί σας δηλώνουν: «Δεν είμαστε κυβέρνηση των επιδομάτων»!

Καταργήστε τα επιδόματα. Μην επιδοτείτε την ανεργία. Επιδοτήστε την εργασία.

Φτιάξατε ένα κράτος όπου δεν υπάρχει ελπίδα ανάπτυξης με τα επιδόματα. Όταν όλα τα ΜΜΕ έχουν συμβουλές και οδηγίες για το πώς θα πάρουν επιδόματα οι Έλληνες, έχει εκλείψει κάθε ελπίδα ανάπτυξης στον τόπο.

Φτιάξατε ένα κράτος που δίνει ψίχουλα ελεημοσύνης από δανεικά! Άκουσα τον κ. Χατζηδάκη να λεει ότι πήρε λεφτά από το ΕΣΠΑ που είναι πρόγραμμα για ανάπτυξη, για να δοθούν χρήματα στη γραμμή παραγωγής, και έδωσε σε 400 χιλιάδες άπορους δωρεάν λαχανικά και άλλα βασικά αγαθά!

Και το χειρότερο είναι ότι κάνετε δηλώσεις σαν να ζείτε σε άλλη χώρα ή ξεχνάτε τις υποσχέσεις σας. Είπε ο υπ.οικο. στον ΑΝΤ1: «όλοι πληρώνετε πολύ λιγότερους φόρους, το προσπερνάμε με ευκολία και κοιτάμε μόνο τις τιμές στα σούπερ μάρκετ». Θα μας πει ότι είναι και αχάριστοι οι Έλληνες! Και ο πρωθυπουργός σε τουίτ του τον Φεβρουάριο του 2016 είχε δεσμευτεί ότι θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Βαρουφάκη. Σας καλώ λοιπόν να προχωρήσετε σε σύσταση εξεταστικής, αφού το θέλει και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, ώστε να είστε και εσείς συνεπείς σε όσα λέτε προεκλογικά και σε όσα κάνετε μετεκλογικά.

 

Φτιάξατε ένα κράτος κλέφτη, απατεώνα και ψεύτη. 14 ψέμματα έχετε πει για τη νέα τιμολόγηση του ρεύματος:

-1ο ΨΕΜΜΑ: Η ΔΕΗ δηλώνει ότι η Πτολεμαΐδα 5 θα είναι έτοιμη τον Χειμώνα και όχι αυτό το Καλοκαίρι

-2Ο ΨΕΜΜΑ: Οι φορολογούμενοι πλήρωσαν 1,5 δις για την αναβάθμιση της Πτολεμαΐδας 5, που καίει λιγνίτη. Μα με 1,5 δις θα είχαμε αναβαθμίσει οικολογικά 3-4 συμβατικές λιγνιτικές μονάδες με την τεχνολογία αποξήρανσης του λιγνίτη και τη δέσμευση του παραγόμενου CO2 σε  υπόγειες λεκάνες, οπότε θα εξοικονομούσαμε τεράστια ποσά από την απομείωση του εισαγόμενου φυσικού αερίου.

-3Ο ΨΕΜΜΑ: Η παροχετευτική ικανότητα της Ρεβιθούσας είναι πεπερασμένη και δεν έχει να κάνει με την αποθηκευτική ικανότητά της. Αν διακοπεί πλήρως το φυσικό αέριο από την Ρωσία τελειώσαμε.

-4Ο ΨΕΜΜΑ: Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού ακόμα και αν κλείσει η στρόφιγγα του ρωσικού φυσικού αερίου. Κάτι τέτοιο όμως θα σημάνει εκ περιτροπής black out σε όλη τη χώρα. Γιατί στη Γερμανία ο υπουργός προειδοποίησε τους πολίτες ότι θα επιβληθεί δελτίο στο ρεύμα. Εσείς θα βάλετε εδώ δελτίο; Να ενημερώσουμε τους Έλληνες να ξέρουν τι τους έρχεται.

-5Ο ΨΕΜΜΑ: Η επιδότηση των 722 εκατ. δεν είναι μόνο από το ΤΕΜ αλλά και από τους φόρους των πολιτών.

-6Ο ΨΕΜΜΑ: Μιλήσατε για αναπροσαρμογή των νέων χρεώσεων στην τιμή της κιλοβατώρας χωρίς να μπαίνει πλαφόν στη λιανική.

-7Ο ΨΕΜΜΑ: Οι πάροχοι θα λαμβάνουν αυθαίρετα επισφάλειες και νέες αυξήσεις στα πάγια.

-8Ο ΨΕΜΜΑ: Το πλαφόν μπαίνει στο κόστος παραγωγής του ρεύματος όχι στην προμήθεια φυσικού αερίου μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς.

-9Ο ΨΕΜΜΑ: Ο υπ. Περιβάλλοντος είπε ότι «το λειτουργικό κόστος μιας μονάδας παραγωγής ρεύματος είναι μικρότερο από το οριζόμενο πλαφόν. Τη διαφορά θα εισπράττει το ταμείο ενεργειακής μετάβασης και από εκεί θα επιδοτουνται οι επιπλέον αυξήσεις». Αυτό δεν μπορεί αν συμβεί στην διαρκεια της κρισης γιατι στο εξής θα αυξάνονται οι τιμές του φυσικού αερίου.

-10Ο ΨΕΜΜΑ: Η νέα ρύθμιση στα συμβόλαια ρεύματος θα δημιοιυργήσει μια χαοτική μετακίνηση των καταναλωτών από πάροχο σε πάροχο για να συνάψουν νέα συμβόλαια με μικρότερες χρεώσεις. Θα γίνονται προφήτες οι καταναλωτές;

-11Ο ΨΕΜΜΑ: Η κυβέρνηση ορίζει ψευδές το κόστος παραγωγής ρεύματος από τους λιγνίτες για να αποθαρρύνει την προσπαθεια ανοίγματος κι άλλων λιγνιτικών μονάδων και να συνεχίσει να ευνοεί τους ιδιώτες που καίνε μόνο φυσικό αέριο.

-12Ο ΨΕΜΜΑ: Τα υπερέσοδα της ΔΕΗ θα πηγαίνουν στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης για να επιδοτήσουν τους ιδιώτες παρόχους που θα παραμένουν στο απυρόβλητο. Δηλαδή διπλή ληστεία για τους φορολογούμενους.

-13Ο ΨΕΜΜΑ: Λέγατε όχι λήψη οριζόντιων μέτρων για το ρεύμα γιατί είναι άδικα. Και τώρα δίνετε 200 ευρώ.

Κλείνοντας θα ήθελα να επιβάλω ένα ερώτημα: Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί δεν βγαίνουν πια ποιητές όπως ο Παλαμάς ή ο Βαλαωρίτης; Πόσοι διάβασαν τις ομιλίες του Γεωργίου Τερτσέτη; Πόσοι ασχολήθηκαν με την πλατωνική φιλοσοφία; Ο Πλάτωνας, αναφερόμενος στην αδιαφορία για τα κοινά ειπε: «Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Κανείς δεν είναι πιο υπόδουλος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This