Παραλογισμός! Οι Τούρκοι διεκδικούν… 3.000 νησιά

Ο στρατιωτικός αναλυτής Αγάρ παρουσίασε στο κανάλι Haber Global χάρτες που αποκαλύπτουν τους στόχους της Άγκυρας

Must Read

Συνεχίζουν να «ντοπάρουν» τους Τούρκους πολίτες με μίσος κατά της Ελλάδας τα τουρκικά ΜΜΕ, προβάλλοντας καθημερινά πια ολοένα και περισσότερες διεκδικήσεις κατά της χώρας μας και προωθώντας την αναθεωρητική ατζέντα του καθεστώτος Ερντογάν.

Από χάρτες με νησιά που πρέπει, σύμφωνα με τους διαφόρους αναλυτές, να «αποστρατιωτικοποιηθούν» μέχρι και αναφορές σε χιλιάδες νησιά του Αιγαίου τα οποία είναι «αμφιβόλου ιδιοκτησίας», η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή δουλεύει… υπερωρίες. «Εδώ μιλάμε για επεκτατική πολιτική της Ελλάδας, κατοχή. Έχει στρατιωτικοποιήσει τα νησιά τα οποία βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας και μπορούν να πλήξουν την Τουρκία, καθώς είναι σε απόσταση βολής του πυροβολικού. Με όπλα μπορεί να πλήξει στην Τουρκία όποτε θέλει. Αυτή είναι επιθετική πολιτική», δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ στην τηλεόραση Haber Global, παρουσιάζοντας έναν από αυτούς τους χάρτες με τις παλαβές διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Ο Τούρκος αναλυτής δεν έμεινε στην απαίτηση της αποστρατιωτικοποίησης, αλλά δηλώνει ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα.«Υπάρχει μια πραγματικότητα. Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που με τις Συνθήκες δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα. Η Ελλάδα κάποια από αυτά τα κατέλαβε και τα άνοιξε προς οικοδόμηση», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας με τον τρόπο αυτό σαφές ότι αναφέρεται σε κατοικημένα νησιά. «Υπάρχουν, ξέρετε, κοντά στα 3.000 νησιά νησίδες και βραχονησίδες για τα οποία υπάρχει ανεπαρκής πληροφόρηση», είπε χαρακτηριστικά.

Άσχετα με την Ελλάδα τα Δωδεκάνησα!

Ακόμη πιο επιθετικός, όμως, ήταν ο «αναλυτής» του τουρκικού πανεπιστημίου Αλτινμπάς Εράι Γκιουτσλουέρ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «τα Δωδεκάνησα δεν είχαν ποτέ σχέση με την Ελλάδα, αλλά το 1947, με μια συμφωνία στην οποία δεν μετείχαμε, αυτά που έπρεπε να δοθούν σε εμάς δόθηκαν στην Ελλάδα».

Κατά τα λοιπά, την οργή των Τούρκων συνεχίζουν να προκαλούν και οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, αφού το καθεστώς Ερντογάν, παίζοντας το χαρτί του ισλαμικού αντιδυτικισμού, προσπαθεί να μετατρέψει την ύπαρξή τους σε κύρια απειλή κατά της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This