Μείζον θέμα στο κοινοβούλιο η σχέση Γεωργιάδη με τον Τούρκο έποικο

Σύσσωμη η αντιπολίτευση απαιτεί ενδελεχή έρευνα

Must Read

Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτογράφηση του έποικου: Ποια είναι η σχέση του Γεωργιάδη με τον Αγιαβέφε;

Και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή την πολιτογράφηση του Τούρκου έποικου και μάλιστα με διπλή πρωτοβουλία: ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, ενώ με αίτηση κατάθεσης εγγράφων ζήτησε να κατατεθούν όλα τα έγγραφα.

«Δεν πρόκειται για ένα ακόμη διοικητικό, οικονομικό και θεσμικό σκάνδαλο της ημερήσιας διάταξης αυτής της κυβέρνησης, αλλά, δυστυχώς, για ένα σκάνδαλο με εθνικές διαστάσεις», υπογραμμίζει ο Κ. Ζαχαριάδης και προσθέτει: «ο Γιασάμ Αγιαβέφε φέρεται να έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο «ψευδοκράτος» της κατεχόμενης Κύπρου και να είχε λάβει την «ιθαγένεια» από αυτό.

Προσπερνώντας όλα τα υπόλοιπα, που καθιστούν τουλάχιστον αμφιλεγόμενη την περίπτωσή του, αυτό και μόνο το γεγονός από μόνο του, αν ισχύει, είναι απολύτως ασύμβατο με την απόδοση τιμητικής διάκρισης από το ελληνικό κράτος. Πολλώ μάλλον αν η τιμητική αυτή διάκριση λαμβάνει τον τύπο της ύψιστης συμβολικά διαδικασίας της πολιτογράφησης, δηλαδή της συμπερίληψης του συγκεκριμένου προσώπου στον πυρήνα του ελληνικού κράτους μέσω της τιμητικής ίδρυσης πολιτικού δεσμού με αυτό».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό Εσωτερικών,

1. Για ποιο λόγο το Ελληνικό Κράτος παρέχει τιμητική πολιτογράφηση και αποδέχεται δωρεές από πρόσωπα που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου;
2. Ποια κριτήρια υπερτέρησαν στην κρίση του ερωτώμενου Υπουργού για τη χορήγηση της συστατικής επιστολής και τη διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης, και κατά πόσο θεωρείται σημαντική η σύνδεση του εν λόγω προσώπου με το ψευδοκράτος σε σχέση με το συμφέρον της χώρας,
3. Αν υπήρξε έγγραφη ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας για τη «συμβολή» του ανωτέρω στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορoνοϊού ή αν όσα αναγράφονται στο σχετικό ΦΕΚ αποτελούν προσωπικές του εκτιμήσεις του Υπουργού Εσωτερικών.
4. Ποια ακριβώς είναι η σχέση του εν λόγω προσώπου με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και μέσω ποιων επικοινωνιών συμφωνήθηκε η παροχή της συστατικής επιστολής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This