Απογοήτευση ΓΣΕΒΕΕ για τις επιστρεπτέες

Ανάγκη για μετατροπή των προκαταβολών σε επιχορηγήσεις για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Must Read

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της αγοράς για την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών. Σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) επισημαίνει ότι, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον επιχειρηματικό κόσμο, η έναρξη της αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών ισοδυναμεί με το τελειωτικό χτύπημα για τις επιχειρήσεις, που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να βγουν από τη μακρά περίοδο της οικονομικής και της πανδημικής κρίσης των τελευταίων ετών.

Μάλιστα, στην παρούσα συγκυρία οι επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν και την ενεργειακή κρίση και το ράλι των ανατιμήσεων, που κάνουν ακόμα δυσκολότερο το οικονομικό περιβάλλον, καθιστώντας αμφίβολη ακόμα και την ίδια τους τη βιωσιμότητα. «Με βάση τα παραπάνω, η πρόσφατη ανακοίνωση ότι άμεσα ξεκινά και θα ολοκληρωθεί κατά τις προσεχείς ημέρες η ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τις επιστρεπτέες προκαταβολές, που, όπως είναι επόμενο, δημιουργεί την υποχρέωση επιστροφής μέρος αυτών, έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις και απογοήτευση στον επιχειρηματικό κόσμο», αναφέρει στην επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ.

Διατυπώνει την ανάγκη της αναστολής της αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τη μετατροπή των προκαταβολών σε επιχορηγήσεις, κάτι άλλωστε που επιτρέπει και το προσωρινό πλαίσιο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This