Στα κάγκελα κατά Σκρέκα οικολογικές οργανώσεις

«Να αποσυρθούν οι καταστροφικές για την ελληνική φύση διατάξεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος»

Must Read

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να αποσυρθούν οι καταστροφικές για την ελληνική φύση διατάξεις του σχεδίου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος ζητούν 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις.

«Βασιζόμενοι στις δεσμεύσεις που είχατε αναλάβει προεκλογικά, σας εκφράζουμε την απογοήτευση σύσσωμου του περιβαλλοντικού κινήματος της χώρας, αφενός για το περιεχόμενο των ρυθμίσεων και αφετέρου για τον απαράδεκτα σύντομο χρόνο διαβούλευσης του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου» αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, «ΑΡΧΕΛΩΝ», Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, «Καλλιστώ», Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Greenpeace MEDASSET και WWF Ελλάς.

Επισημαίνουν ότι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, που έθεσε για λίγες ημέρες σε διαβούλευση ο Κώστας Σκρέκας, αφορούν κρίσιμα ζητήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, ωστόσο, όπως προκύπτει, οδηγούν στην αποδόμηση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας με την υπεραπλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, την αποδυνάμωση της περιβαλλοντικής επιθεώρησης και την επιβάρυνση όλων των ζωνών προστασίας των περιοχών του δικτύου Natura 2000.

Αποκορύφωμα των ρυθμίσεων είναι εκείνες που αφορούν τις περιοχές του δικτύου Natura 2000 και συνδέονται άμεσα με την προστασία και τη διαχείριση των πολύτιμων αυτών περιοχών. Οι 11 οργανώσεις υποστηρίζουν πως η μη θέσπιση των απαιτούμενων προστατευτικών μέτρων για τις περιοχές του δικτύου Natura 2000 είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε νέα παραπομπή της χώρας μας στο Δικαστήριο και νέα καταδικαστική απόφαση και επιβολή προστίμου.

Ζητούν από τον πρωθυπουργό να αποσυρθούν, μεταξύ άλλων, οι διατάξεις που σχετίζονται με την αλλοίωση του διεθνώς αποδεκτού θεσμού των αυστηρά προστατευόμενων περιοχών, την επί της αρχής επιβάρυνση όλων των ζωνών προστασίας των περιοχών του δικτύου Natura 2000 με νέες, βαριές, ασύμβατες χρήσεις, που δεν προβλέπονταν από το ήδη προβληματικό ισχύον καθεστώς, την περαιτέρω υποβάθμιση του ήδη αναξιόπιστου θεσμού των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τη σημειακή τροποποίηση ρυθμίσεων εις βάρος της ολοκληρωμένης διαχείρισης του ελληνικού χώρου και τη συνεχιζόμενη απλοποίηση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης σε βάρος της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This