Ο Μητσοτάκης το τερμάτισε με την γκαφατζού Εύη

Γελάει ο κόσμος με την επιλογή της Χριστοφιλοπούλου για επικεφαλής της κορυφαίας ανεξάρτητης Αρχής της χώρας

Must Read

Οι περισσότερες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα καίρια πόστα μόνο επιτυχημένες δεν μπορούν να κριθούν. Στην περίπτωση όμως της Εύης Χριστοφιλοπούλου ο πρωθυπουργός ξεπέρασε τον εαυτό του. Από την ώρα που «έσκασε» η είδηση ότι αυτή είναι η «εκλεκτή» του για τη θέση της επικεφαλής στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παρατηρούνται μόνο απορημένα βλέμματα και νευρικά γέλια. Ελάχιστοι μπορούν να πάρουν στα σοβαρά την πρόταση Μητσοτάκη για ένα τόσο νευραλγικό πόστο στην κορυφαίας σημασίας ανεξάρτητη Αρχή του τόπου.

Του Βασίλη Γαλούπη

Η στάση που εν τέλει θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη στο συγκεκριμένο θέμα μονοπωλεί το ενδιαφέρον, όπως είναι λογικό, αφού θα αποτελέσει ένα «σημάδι» για τη μετεκλογική πορεία του κόμματος. Ομως, αυτή καθεαυτή η πρόταση Μητσοτάκη προκαλεί μόνο ερωτήματα. Με ποια κριτήρια και ποιο σκεπτικό κατέληξε στο συγκεκριμένο όνομα;
Μια απλή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν αρκεί…

Στις 28 Φεβρουαρίου 2013 η Χριστοφιλοπούλου, ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τότε, «πάγωσε» όλη τη Βουλή με αυτό που ξεστόμισε. Απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Κουρουμπλή που, όπως όλοι γνωρίζουν έχει χάσει την όρασή του, είπε: «Ο κ. Κουρουμπλής, όπως είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι είδε φως και μπήκε και στον ΣΥΡΙΖΑ». Στη συνέχεια, αντί να μαζέψει την γκάφα της, τα έκανε ακόμα χειρότερα: «Ακούω ότι κάποιους πείραξε αυτό που είπα νωρίτερα. Αν είναι έτσι, το παίρνω πίσω και αντ’ αυτού να πω “όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη”». Το πρώτο σχόλιό της ήταν μια χοντράδα, ενώ το δεύτερο απλώς άστοχο και κακόγουστο.

Σατιρικές εκπομπές

Στις 23 Ιουλίου 2015 οι σατιρικές εκπομπές της τηλεόρασης έκαναν πάρτι με το βιντεάκι που έδειχνε τη Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή, στη διάρκεια ομιλίας της Γεννηματά, να κάνει κάτι αλλόκοτες γκριμάτσες και χειρονομίες αποδοκιμασίας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με διόλου κολακευτικά σχόλια στα social media για τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.


Στις 15 Ιανουαρίου 2019 η Χριστοφιλοπούλου έγινε viral στα social media ακόμα μία φορά όταν, με φανατισμό, χτυπούσε διαρκώς με την παλάμη της και δυνατά τα έδρανα στη Βουλή, τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά ζητούσε εκλογές. Με τον τότε πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση να απειλεί με πειθαρχικά μέτρα για τη συμπεριφορά της βουλευτού.


Στις 16 Απριλίου 2019, κι ενώ οι εικόνες από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων προκαλούσαν σοκ σε όλο τον κόσμο, η Χριστοφιλοπούλου θέλησε να κάνει ένα σχόλιο στα social media. Κι έτσι προέκυψε ακόμα μία τεράστια γκάφα, αφού εξέφρασε τη θλίψη της για την Παναγία των… Πατησίων: «Η Παναγία των Πατησίων, όπως δεν θα την ξαναδούμε ποτέ! Το πλήγμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης είναι πλήγμα στις καρδιές μας» έγραψε. Της πήρε κάποια ώρα μέχρι να αντιληφθεί το λάθος. Ακόμα όμως κι όταν έκανε τη διόρθωση, η ζημιά για την ίδια, μάλιστα προεκλογικά, είχε γίνει.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής και πανεπιστημιακός, εκλεγόταν βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ από το 2004, ενώ έχει διατελέσει υφυπουργός Παιδείας στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως και υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με υπουργό τον Μητσοτάκη. Εκεί αναπτύχθηκε και η αμοιβαία εκτίμηση, όπως φαίνεται.

Παρά ταύτα, δεν είναι μόνο οι γκέλες που καπέλωσαν το όποιο έργο της στις κυβερνήσεις. Η στάση της ήταν διαρκώς μονόπλευρη. Σκληροπυρηνική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι εξίσου και κατά της Ν.Δ., με την οποία άλλωστε είχε συγκυβερνήσει. Κάτι που στην πορεία ενόχλησε σημαντική μερίδα κεντρώων ψηφοφόρων. Το 2019 δεν κατάφερε να εκλεγεί. Παραμονές εκλογών του 2019 δήλωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει «γέφυρες συναλλαγών με γυρολόγους που αναζητούν απεγνωσμένα λόγο ύπαρξης στην πολιτική σκηνή» και πρόσθετε: «Εμείς στο ΚΙΝ.ΑΛ. είμαστε αντι-ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσουμε».

Μάλιστα, πέρυσι τον Ιούνιο έκανε μια κίνηση αποστασιοποίησης από το ΚΙΝ.ΑΛ., όταν παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου του Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία του κόμματος, επικαλούμενη φόρτο εργασίας στα πανεπιστημιακά της καθήκοντα. Οι πληροφορίες έκαναν τότε λόγο για απόφασή της να μην είναι ξανά υποψήφια με το ΚΙΝ.ΑΛ. Φέτος τον Μάρτιο όμως κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα ότι μετά τη νίκη Ανδρουλάκη σκέφτεται να επιστρέψει και να είναι υποψήφια στην Ανατολική Αττική.

Οι επιθετικές και μονοδιάστατες δηλώσεις της, οι γκάφες της και οι επιπόλαιες κινήσεις της, όπως με τους μορφασμούς και τα χτυπήματα των εδράνων ενώ μιλούσε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, δεν αποτελούν δείγματα μετριοπαθούς πολιτικού. Και σίγουρα δεν εμπνέουν για ένα τέτοιο πόστο σαν αυτό για το οποίο την επιλέγει ο πρωθυπουργός.

Καιροσκοπισμός

Αν ο Μητσοτάκης κρίνει ότι η Χριστοφιλοπούλου είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το έμψυχο δυναμικό της χώρας μας για μια κρίσιμη ανεξάρτητη Αρχή που αποτελεί θεσμικό δημοκρατικό πυλώνα για την προάσπιση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, τότε κάτι δεν πάει καλά με τον τόπο. Αν όμως ο πρωθυπουργός εξαντλεί κάθε περιθώριο πολιτικού καιροσκοπισμού για να κλείσει, μέσω της συγκεκριμένης επιλογής, το μάτι στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να φέρει τον Ανδρουλάκη σε δίλημμα, τότε κάτι δεν πάει καλά με το σκεπτικό του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Κάθε πρωθυπουργός οφείλει να προτείνει για επικεφαλής στις ανεξάρτητες Αρχές τούς πλέον κατάλληλους για το ειδικό βάρος και τις απαιτήσεις των συγκεκριμένων θέσεων. Και ο κ. Μητσοτάκης, δυστυχώς, δεν το πράττει… Μια ανεξάρτητη Αρχή δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως «παγίδα» για κουκιά στην στην κάλπη ή για διακομματικά παιχνίδια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This