ΝΔ: Όχι στον διακομματικό έλεγχο του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ

Must Read

Απέρριψε η ΝΔ την πρόταση Τσίπρα να συσταθεί κοινοβουλευτική επιτροπή που θα παρακολουθεί το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Η σύσταση της Επιτροπής απαιτούσε αλλαγή Κανονισμού της Βουλής στον οποίο αντιτάχθηκε η κυβέρνηση. Αντίθετα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση συμφώνησαν.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης τον ενημέρωσε ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει «τακτική ενημέρωση» των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής και ότι θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

«Το θέμα δεν είναι διαδικαστικό, είναι πολιτικό», συμφώνησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης και από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ η Ευαγγελία Λιακούλη.

«Θέλουν να κάνουν τα συμβόλαια της Μαξίμου ΑΕ», κατήγγειλε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ποιος δίνει το δικαίωμα να παίρνετε απόφαση για 70 δισεκατομμύρια που θα καθορίζουν το μέλλον της κοινωνίας και της Ελλάδος μέχρι το 2050; Και αυτό δε σημαίνει συγκυβέρνηση, δε σημαίνει συμφωνία. Εσείς αποφασίζετε που είσαστε κυβέρνηση. Εμείς θα αποφασίζουμε μετά τις εκλογές».

Η κυβέρνηση έχει «αλλεργία στην διαφάνεια και στην λογοδοσία», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε πως «όσο και αν καθυστερήσει τις εκλογές ο πρωθυπουργός αυτές θα γίνουν και η επόμενη κυβέρνηση θα ανακατευθύνει τα κονδύλια με τρόπο δίκαιο και συμπεριληπτικό».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα δημιουργίας μιας υβριδικού τύπου παραεπιτροπής που θα λειτουργεί ως οιωνεί Εξεταστική Επιτροπή και ότι «επιχειρεί να ρίξει μια σκιά σκανδάλου πριν ακόμα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This