Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το θέατρο του παραλόγου με τις υποκλοπές

Αυτοί που επέτρεπαν προϊόντα παρακολούθησης να γίνονται δεκτά σε προανακριτικές, τώρα παριστάνουν τους τιμητές

Must Read

Καμία άλλη έκφραση πέραν του «απύθμενη υποκρισία» δεν μπορεί να εκφράσει με ακρίβεια όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Η κυβέρνηση, που έκανε ότι δεν άκουγε παρόμοιες καταγγελίες όλο το προηγούμενο διάστημα και έφτασε σε τέτοιο σημείο αφασίας ώστε να επιτρέπει προϊόντα υποκλοπών να γίνονται δεκτά σε προανακριτική επιτροπή, προσπαθεί τώρα να πείσει ότι θα διερευνήσει το ζήτημα. Η υποκρισία αποδεικνύεται μεγαλύτερη, ειδικά αν θυμηθεί κανείς ότι η κυβέρνηση λίγες μόλις εβδομάδες πριν, όταν η «δημοκρατία» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της αποκάλυπτε -με στοιχεία του FBI- τις παρακολουθήσεις βουλευτών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του δικού της προσωπικού, σφύριζε αδιάφορα.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε ερωτηθεί κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν η κυβέρνηση γνωρίζει την υπόθεση, αν θα πράξει κάτι επ’ αυτού και αν θα ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία. Η απάντησή του, όμως, ήταν… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: «Διάβασα στο δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία” ότι αφορά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας πως «είναι
αξιοπερίεργο πώς δεν αντιλήφθηκε κανείς αυτό που συνέβαινε τότε, αν συνέβαινε, αν ευσταθεί. Νομίζω ότι έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, μάλιστα, πως «κι εμείς με αγωνία περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει». Από τότε φυσικά δεν επανήλθε ποτέ, δεν μάθαμε εάν κλήθηκε κάποιος να καταθέσει, εάν η κυβέρνηση έψαξε τα στοιχεία, εάν προσπάθησε να έλθει σε επαφή με το… FBI. Πάντως, τη «δημοκρατία» δεν την ενόχλησε κανείς.

Βέβαια, αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση με δεδομένο ότι φτάσαμε -επί εποχής κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας- στο σημείο να γίνονται δεκτά σε προανακριτική επιτροπή προϊόντα υποκλοπών, όπως αυτά που «συνεισέφερε» ο Σάμπυ Μιωνής και τα οποία δέχτηκαν οι αρμόδιοι, αφού τους ήταν χρήσιμα στο να διωχθούν πολιτικοί τους αντίπαλοι. Πώς μπορούν άραγε τώρα να διερευνήσουν τις υποκλοπές όταν με τόση ευκολία στο παρελθόν τις υιοθετούσαν προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη;

Κρύβεται κάτι άλλο; Η στάση του Ανδρουλάκη γεννάει υποψίες

Εντύπωση, πάντως, κάνει και η επιμονή της αντιπολίτευσης να σηκώνει το συγκεκριμένο θέμα, επ’ αφορμή της παρακολούθησης, μέσω του λογισμικού Predator, του Νίκου Ανδρουλάκη. Και τούτο δεν μπορεί παρά να κάνει κάποιους να αναρωτιούνται εάν πίσω από όλα αυτά κρύβεται κάτι άλλο, κάτι που δεν θέλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να βγει προς τα έξω, αφού στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαιτέρως «αδιάφορο» σε σχετικές καταγγελίες.

Μιλώντας στο Open χθες ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε από την πλευρά του λόγο για «μια πολύ σοβαρή και σκοτεινή υπόθεση, στην οποία τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η κυβέρνηση οφείλουν να συμβάλουν αποφασιστικά και ενεργά στη διαλεύκανσή της, ώστε να παρασχεθούν όλες οι απαιτούμενες και αναγκαίες εξηγήσεις στους πολίτες». «Εμείς ως πολιτική παράταξη δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν λάβουμε τις αναγκαίες απαντήσεις. Δεν θα σταματήσουμε να συγκρουόμαστε με τις σκοτεινές δυνάμεις που επιχειρούν να κρατήσουν όμηρο τη δημοκρατία μας. Και δεν το λέμε μόνο επειδή είναι ο δικός μας πρόεδρος. Θα μπορούσε να είναι ο πολιτικός αρχηγός άλλου κόμματος, ένας δημοσιογράφος, ένας συμπολίτης μας», επισήμανε επίσης ο κ. Μάντζος.




Χθες στο μεταξύ η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με αίτημά της προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αθανάσιο Μπούρα ζήτησε τη σύγκληση της επιτροπής και την κλήση σε ακρόαση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Χάρης Καστανίδης μιλώντας στην Ολομέλεια, ζήτησε από τα κόμματα να συμφωνήσουν με το αίτημα και η συνεδρίαση να γίνει πριν από το κλείσιμο της Βουλής, με τα υπόλοιπα κόμμα της Βουλής να αντιδρούν θετικά, παρότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης άφησε αιχμές, καθώς το ΠΑΣΟΚ είχε υπερψηφίσει την τροπολογία για τη μη ενημέρωση του θιγόμενου από την ΕΥΠ, με τον Χάρη Καστανίδη να απαντά πως ψηφίστηκε υπό έκτακτες συνθήκες.

Ελληνική Λύση: Η Ελλάδα έχει αγοράσει αυτό το σύστημα;

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δεσμεύτηκε για τη συνδρομή της κυβέρνησης στις έρευνες της Δικαιοσύνης προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Παράλληλα, είπε πως «οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη συγκεκριμένη υπόθεση θέτουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει η Δικαιοσύνη και την κυβερνητική συνδρομή προς κάθε κατεύθυνση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Σε άλλο σημείο τόνισε πως η Εισαγγελία Αθηνών έχει διατάξει έρευνα για αντίστοιχη υπόθεση, για να προσθέσει πως «η Δικαιοσύνη κινείται άμεσα και σταθερά χωρίς να αφήνει περιθώριο συζήτησης και αμφισβήτησης σε θέματα που δεν έχουν σχέση σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, να αφήνουν περιθώριο ανοχής τέτοιων γεγονότων. Η Δικαιοσύνη μόνη και ανεξάρτητη με διαδικασία που προβλέπεται επιλαμβάνεται του ζητήματος προκειμένου να διαλευκανθεί και να μην υπάρχουν σκιές».

Πάντως, από την πλευρά της η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωσή της τονίζει την «κατάπληξη» που της προκαλεί η «υποκρισία» των υπόλοιπων κομμάτων. «Η ιστορία είναι πολύ παλιά» σημειώνει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως είχε καταγγελθεί πριν από μήνες στη Βουλή.

Πέρα από τις γενικολογίες, όμως, των υπόλοιπων κομμάτων, η Ελληνική Λύση τονίζει ότι «η ιστορία είναι πολύ βρόμικη και η έδρα της εταιρίας είναι στα Σκόπια, οι πρώτες παρακολουθήσεις σε Πολωνία και Ουγγαρία και ένα μπαράζ παρακολουθήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ερώτηση της Ελληνικής Λύσης και χρειάζονται απαντήσεις σε όλα αυτά είναι: Αγόρασε η Ελλάδα αυτό το σύστημα, ναι ή όχι; Και ως προϊστάμενος της υπηρεσίας των μυστικών υπηρεσιών ο πρωθυπουργός πρέπει να μας απαντήσει: γνώριζε για το σύστημα; Ήξερε για τις παρακολουθήσεις; Πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο ελληνικό Κοινοβούλιο να μιλήσει με ονόματα. Να μιλήσει με ονόματα και μόνο με ονόματα. Γιατί αυτή ιστορία έχει να κάνει με τους ίδιους τους θεσμούς της δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This