«Κόλαση» στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του νερού!

Ένσταση αντισυνταγματικότητας για την μεταβίβαση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο

Must Read

Ένσταση αντισυνταγματικότητας για την μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25.

Υπογραμμίζουν ότι οι διατάξεις του νόμου δεν συμμορφώνονται με τις υπ’ αριθ. 190/2022 και 191/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιβάλλουν να μείνουν οι δύο εταιρείες στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα το ΣτΕ με 25 στους 27 ψήφους ακύρωσε τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο

 

«Αυτό που πάτε να κάνετε δεν θα περάσει έτσι», προειδοποίησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισημαίνοντας στους βουλευτές της ΝΔ που θα ψηφίσουν ότι θα έχουν και «προσωπικές ευθύνες» αν παραβιαστεί η απόφαση του ΣτΕ. Μην προσπαθήσετε να βάλετε χέρι και στα μερίσματα των δύο εταιρειών, προειδοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Για “οβιδιακές μεταμορφώσεις” του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτιμώντας ότι η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής δεν βρίσκει αντισυνταγματικότητες.

“Προφανώς για να νομοθετήσουμε έχουμε πάρει τη γνώμη έγκυρων συνταγματολόγων που δεν ανήκουν στο κόμμα της ΝΔ, ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, πρόσθεσε. Η κυβέρνηση διασφαλίζει ότι το Δημόσιο ασκεί έλεγχο στο Υπερταμείο και ορίζει ότι οι μετοχές είναι αμεταβίβαστες, απάντησε από τη ΝΔ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει και να καταστρατηγήσει το ΣτΕ, είπε ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέεΡΑ25. «Είστε σε ειδική αποστολή και δεν καταλαβαίνετε τίποτα.
«Δεν μπορεί να τίθεται ούτε καν υποψία στην διατήρηση του δημόσιου ελέγχου», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ, δηλώνοντας ότι υπερψηφίζει την ένσταση αντισυνταγματικότητας.

«Θέλετε να ξεπουλήσετε το νερό, το νεράκι του κόσμου», τόνισε ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση.

Για «υποκρισία» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μίλησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ ανακοινώνοντας ότι δεν θα συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This