Κεραμέως: Στις 12 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία, με νέο ωράριο το 50% των ολοήμερων τάξεων

Η υπουργός καυχιέται επειδή βγήκαν νωρίτερα οι βάσεις εισαγωγής, αλλά δεν λέει κουβέντα για τους χιλιάδες υποψηφίους που έκοψε

Must Read

Στις βάσεις εισαγωγής, τα δημόσια ΙΕΚ αλλά και τις αλλαγές που φέρνει με το νομοσχέδιό της από Σεπτέμβριο, μίλησε στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο Κεραμέως βρίσκει αντίθετη τόσο την πανεκπαιδευτική κοινότητα, όσο και την αντιπολίτευση, η Νίκη Κεραμέως καυχιέται για τα αποτελέσματα των βάσεων εισαγωγής, χωρίς να πει κουβέντα για τους χιλιάδες υποψηφίους που αφήνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Φέτος ανακοινώθηκαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, κάτι για το οποίο προετοιμαζόμασταν επί 1,5 χρόνο στο Υπουργείο» είπε η κ. Κεραμέως, για τις βάσεις εισαγωγής.

Η Υπουργός Παιδείας μίλησε και για τα δημόσια ΙΕΚ, που όπως είπε έχουν αναβαθμιστεί πολύ και για τα οποία «θα δώσουμε άλλες 10.000 θέσεις, για εγγραφή στα δημόσια ΙΕΚ τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν ειδικότητες εκεί όπως η ειδικότητα κατασκευής ιστοσελίδων που έχει μεγάλη ζήτηση.

Μπορείς να πας σε ένα δημόσιο ΙΕΚ να πάρεις την πιστοποίηση και σε 2 χρόνια να βγεις στην αγορά εργασίας και να είσαι περιζήτητος», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Αλλαγές στο ωράριο του ολοήμερου

Σε ότι αφορά το επόμενο σχολικό έτος, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι «την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, ανοίγουν τα σχολεία, με την πιο υγιή ισορροπία ανθρώπινου δυναμικού των τελευταίων δεκαετιών.

Για 12 χρόνια δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός, ενώ έφευγαν 3.000 τον έναν χρόνο, 4.000 τον άλλον, 5.000 τον άλλον. Επί δική μας κυβέρνησης έγιναν μόνιμοι διορισμοί 25.000 εκπαιδευτικών. Φέτος έχει γίνει πολύ πιο νωρίς και ο προγραμματισμός για την κάλυψη κενών από αναπληρωτές».

«Το ολοήμερο σχολείο πλέον αντί για τις 16:00, θα τελειώνει στις 17:30, στο 50% των ολοήμερων τμημάτων της χώρας.

Υπάρχει αναβαθμισμένο πρόγραμμα στο ολοήμερο σχολείο για τα παιδιά και παράλληλα προσφέρεται στήριξη του εργαζόμενου γονέα, καθώς το ωράριο του σχολείου συμβαδίζει με το ωράριο εργασίας τους».

Η κ. Κεραμέως είπε ακόμη πως υπάρχει αναβάθμιση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως στο Λύκειο υπάρχει προαιρετική διδασκαλία, ενισχυτική στα μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλήνιες και ότι στα νηπιαγωγεία όλης της χώρας γίνεται και μάθημα αγγλικών, ώστε τα παιδιά από την ηλικία των 4 ετών να αρχίσουν να αποκτούν χρήσιμα εφόδια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This