Υπόθεση Novartis: Ξεπλένουν τον Λοβέρδο αυγουστιάτικα!

Εν μέσω του σκανδάλου υποκλοπών με τη... βούλα Εισαγγελέα...

Must Read

Μπορεί η Ελλάδα να συγκλονίζεται από το πρωτοφανές σκάνδαλο υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να καθαρίσει τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Τι και αν έχει πληγεί το κύρος της Δικαιοσύνης με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη. Και όμως εσπευσμένα μέσα στον Αύγουστο και ενώ όλα υπολειτουργούν λόγω των θερινών διακοπών, οι αρμόδιοι δικαστές έσπευσαν να εκδώσουν απαλλακτικό βούλευμα για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο που «πρωταγωνίστησε» στο σκάνδαλο χρηματισμών από τη Novartis.




Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την απαλλαγή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και συνυποψηφίου του Ν. Ανδρουλάκη για την αρχηγία του κόμματος, από κάθε κατηγορία για την δωροληψία από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία.

Η απαλλαγή του Ανδρέα Λοβέρδου έρχεται πέντε χρόνια μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο χρηματισμών, όταν η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διαβίβασε το φάκελο με τα ονόματα δέκα πολιτικών στη Βουλή, με βάση τις καταγγελίες των προστατευόμενων μαρτύρων.

Από τότε άλλαξε η κυβέρνηση και το μόνο που έκανε η νυν ήταν να καταργήσει την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και μέσω της Βουλής να εμπλέξει την εισαγγελική λειτουργό για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Κατηγορία που κατέπεσε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας… Το αποτέλεσμα όμως ήταν να αφαιρεθεί η δικογραφία από τα χέρια της και τελικά να καταλήξει μέσα σε λίγους μήνες στο αρχείο, με βάση το απαλλακτικό βούλευμα.

Οι δικαστές του Συμβουλίου με εισηγητή τον Αθανάσιο Μαρνέρη και σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας Κάψου απήλλαξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο, θεωρώντας ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις για να αποδοθεί κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου που φέρεται να τέλεσε από 1.4.2011 έως 17.5.2012.

Σύμφωνα με το βούλευμα, δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του Α.Λοβέρδου για υπερτιμολόγηση φαρμάκων της Novartis. Ως προς τους προστατευόμενους μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» σημειώνουν ότι οι ένορκες καταθέσεις τους είναι αόριστες, καθώς δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες και δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά δωροληψίας, μη προσδιορίζοντας τον χρόνο, τόπο και χρηματικό ποσό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This