Ο Μηταράκης παραδέχτηκε ότι πέθανε η 5χρονη στον Έβρο – Έκθετη η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση άφηνε διαρροές ότι πρόκειται για fake news - Δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στα σύνορα της χώρας!

Must Read

Σα να μην έφτανε η ομολογία του ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανίκανη να ελέγξει τα σύνορα της χώρας, ο Νότης Μηταράκης παραδέχτηκε ότι το 5χρονο προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του στον Έβρο.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος βρέθηκε στο ΚΥΤ φυλακίου στον Έβρο, εξέθεσε τον επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνησης για τα fake news γύρω από το θέμα του μικρού κοριτσιού που πέθανε αβοήθητο.

«Από τις καταθέσεις προκύπτει  ότι ένα παιδί 5 χρονών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι πραγματικά δυσάρεστο. Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά του» δήλωσε ο Μηταράκης και στη συνέχεια επέρριψε τις ευθύνες στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι θα ζητήσει από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά  Ημισέληνο να βρουν το άψυχο σώμα του παιδιού προκειμένου να ταφεί με αξιοπρέπεια.

Ο Νότης Μηταράκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι 38 μετανάστες έφτασαν στον Έβρο μετά από απειλές που δέχτηκαν από τους Τούρκους, οι οποίοι τους έσπρωξαν προς τη νησίδα:

«Βρέθηκε μία ομάδα 38 μεταναστών. Τριανταπέντε Σύριοι και τρεις Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος. Κατά δήλωσή τους για πρώτη φορά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στις 14/8, κρύφτηκαν για μία ημέρα, μετά έστειλαν το στίγμα τους. Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές αρχές, αμέσως κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε εδώ στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη, είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα η οποία είναι εγκυμονούσα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Χαίρουν καλής κατάστασης υγείας» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Το δεύτερο πολύ σημαντικό που προκύπτει από τις καταθέσεις τους, είναι ότι ήρθαν από την τουρκική όχθη του ποταμού και σπρώχτηκαν προς τη νησίδα, από τις τουρκικές αρχές. Επισήμως, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν αυτούς τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το Διεθνές Δίκαιο. Αντίθετα η τουρκική χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας, τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο ίδιος παραδέχτηκε σε δηλώσεις του στο Open, ότι οι αρχές ενημερώθηκαν για το που βρίσκονται οι μετανάστες, από ξένους δημοσιογράφους!



Ελληνική Λύση: «Η ΝΔ είναι ανίκανη να προστατεύσει τα σύνορα μας»

Για τα γεγονότα του Έβρου η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της τονίζει: «το γεγονός ότι δεκάδες παράνομοι μετανάστες τους οποίους η κυβέρνηση επί εβδομάδες «αδυνατούσε να εντοπίσει» εισήλθαν ανενόχλητοι στο ελληνικό έδαφος αποδεικνύει ότι η ΝΔ είναι ανίκανη να προστατεύσει τα σύνορα μας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κατάφερε» πραγματικά το ακατόρθωτο: να διασύρει την Ελλάδα διεθνώς επιτρέποντας σε διεθνή μέσα και ΜΚΟ να μας συκοφαντούν, ενώ παράλληλα έχει μετατρέψει τον Έβρο σε ξέφραγο αμπέλι.

Όλα αυτά με την «χορηγία» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που υιοθετούν προκλητικά την τουρκοκίνητη προπαγάνδα περί «βάρβαρων Ελλήνων», την στιγμή που η Τουρκία θησαυρίζει από το δουλεμπόριο εισπράττοντας παράλληλα δισεκατομμύρια από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους», καταλήγει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Δείτε επίσης: Ανικανότητα! Ο Μηταράκης ενημερώθηκε από… δημοσιογράφους ότι οι μετανάστες βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This