Καμαρώνει η Διαμαντοπούλου για την αναγνώριση του έργου της…

Την «λιβάνισαν» δεόντως οι ευρωσοσιαλιστές

Must Read

Η Άννα Διαμαντοπούλου, το πουλέν της Μάργκαρετ Παπανδρέου που ήθελε για δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδας τα αγγλικά, έφτασε μέχρι το αξίωμα της Επιτρόπου. Και μάλιστα για το έργο της έκαναν ειδική μνεία οι Ευρωσοσιαλιστές.

Και επέλεξαν τα σημαντικότερα έργα Επιτρόπων του, αναφερόμενοι ειδικά στην Άννα Διαματοπούλου, αναγνωρίζοντας το έργο της και τη συμβολή της στην καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας, την περίοδο που ήταν Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κομισιόν.

Η πρώην λοιπόν Επίτροπος με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε με καμάρι:

«Στην πολιτική υπάρχουν στιγμές που σε αποζημιώνουν για τα πολλά και δύσκολα που περνάς στη διαδρομή της. Σήμερα αισθάνθηκα αυτή την χαρά.
Το PES είναι το ευρωπαϊκό κόμμα των Σοσιαλιστών – Σοσιαλδημοκρατών – Οικολόγων. Είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου και φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια του.
Επέλεξε λοιπόν τα σημαντικότερα έργα Επιτρόπων του, σε όλη την ιστορία του.
Πρώτη λοιπόν επίσημη ανακοίνωση του η Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας και Ασφάλειας των πολιτών της ΕΕ, αναφερόμενη ονομαστικά σε μένα μέσα από τον ρόλο μου ως Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Επιτροπής Πρόντι.
Ένας από τους βασικούς στόχους της θητείας μου για τον οποίο είχα δεσμευθεί στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν το ότι ο ευρωπαίος πολίτης θα μπορούσε μέχρι το 2004 να κρατά στο ένα χέρι του το ευρώ και στο άλλο την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας.
Ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο και περίπλοκο έργο αφού απαιτούσε διαπραγματεύσεις και συμφωνίες με διαφορετικά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά συστήματα.
Η συνεργασία με τον Ρομάνο Πρόντι, με τους άλλους Επιτρόπους, το Ευρωκοινοβούλιο, όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα, τις επιχειρηματικές ενώσεις και τα επιμέρους κοινωνικά ασφαλιστικά συστήματα, οδήγησε σε μια εξαιρετικής σημασίας συναίνεση με αποτέλεσμα την Κάρτα στο χέρι του πολίτη.
Ανθρώπινα και πολιτικά χαίρομαι γι΄αυτή την αναγνώριση από τις Βρυξέλλες και το σύνολο των κομμάτων του PES».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This