Τα ψέματα του Γεραπετρίτη στη Βουλή για τις υποκλοπές!

Τον καρφώνουν τρεις βουλευτές,, μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Must Read

Ανερυθρίαστα ψέματα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, εντός του ναού της δημοκρατίας, απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους του ελληνικού λαού είπαν τόσο ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης όσο και ο τέως πρόεδρος της ΕΥΠ Π. Κοντολέων. Και είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι, ειδικά ο… σοφός Γεραπετρίτης, που παριστάνει τρία χρόνια τώρα τον προστάτη των θεσμών και τον εγγυητή της νομιμότητας.

Τουλάχιστον τρεις βουλευτές διαφορετικών κομμάτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ieidiseis.gr, όλοι μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, επιβεβαίωσαν ότι στη συνεδρίαση που έγινε στις 29 Ιουλίου, μετά την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη ότι επιχειρήθηκε να παρακολουθήσουν το κινητό του μέσω του παράνομου λογισμικού Predator, ρωτήθηκαν τόσο ο τότε πρόεδρος της ΕΥΠ Π. Κοντολέων όσο και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, που εκπροσωπούσε τον πρωθυπουργό, αν παρακολουθείται πολιτικός από την ΕΥΠ.

Οπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο Π. Κοντολέων ήταν κάθετος, αρνούμενος ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί πολιτικούς, ενώ την ίδια ακριβώς διαβεβαίωση έδωσε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα, που σίγουρα θέτει υπό αμφισβήτηση την ειλικρίνεια των απαντήσεων οι οποίες δίνονται σε αυτού του είδους τις επιτροπές από πλευράς κυβέρνησης. Και η παραίτηση του Π. Κοντολέοντος σε καμία περίπτωση δεν αρκεί προκειμένου να πεισθούν οι πολίτες ότι το πρόβλημα… λύθηκε.

Απόρρητες οι συνεδριάσεις της Επιτροπής, αλλά πρακτικά υπάρχουν

Στο ίδιο πάντως ρεπορτάζ με νόημα σημειώνεται ότι, παρότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που αφορούν τον έλεγχο της ΕΥΠ είναι απόρρητες, πρακτικά υπάρχουν, αν και δεν δημοσιοποιούνται. Όπως αναφέρεται, φυλάσσονται σε ειδικό μέρος και οι βουλευτές μέλη της έχουν το δικαίωμα να τα αναγνώσουν.

Αυτό που μένει λοιπόν είναι να ζυγιστεί εάν είναι πιο σημαντικό να παραμείνει απόρρητο το αν είπαν ή όχι ψέματα στους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού οι κυβερνώντες ή να υπάρξει επιτέλους σε αυτή τη χώρα μια συσχέτιση της ευθύνης με τη θέση που κατέχει καθένας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This