Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Κυβέρνηση ΝΔ: Πώς πέρασαν οι πρώτες 100 μέρες – Τι θα γίνει τις επόμενες 100

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών, αλλά και στον προγραμματισμό των δράσεων των επόμενων 100 ημερών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό και μίλησε «για τον αυστηρότερο έλεγχο των συνόρων και την αποσυμφόρηση των νησιών», υπογράμμισε ότι είναι διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ώστε να ψηφιστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «το νέο Ασφαλιστικό, που θα είναι συμβατό με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες δικαίωσαν την κριτική μας στο έκτρωμα Κατρούγκαλου και το οποίο δεν θα μειώνει καμία σύνταξη Έλληνα».[…]

«Σύντομα η χώρα μας θα έχει ένα αναθεωρημένο, πιο λειτουργικό Καταστατικό Χάρτη και η πολιτική τάξη ένα νέο, δίκαιο εκλογικό σύστημα. Η οικονομία θα αναπτύσσεται με ρυθμό άνω του 2,8% και η ανεργία θα μειωθεί τουλάχιστον κατά δύο μονάδες», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ψήφο των εκτός συνόρων Ελλήνων που «δεν θα είναι μόνο αναγνώριση ενός δικαιώματός τους, αλλά και ένας πρόσθετος δεσμός με την πατρίδα, που θα γιγαντώσει τη δύναμη και την επιρροή της».

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε:«Μέχρι το τέλος του 2019 θα ακολουθήσουν: Η ψήφος στους αποδήμους Έλληνες, η αναμόρφωση του Συστήματος Υγείας, το Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας και η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι «σύνθημά μας είναι το τρίπτυχο: «Αποφασιστικότητα-Συνέπεια-Αποτελεσματικότητα. Και οδηγός μας η ρεαλιστική αισιοδοξία»

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ