Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με ξαναζεσταμένες… υποσχέσεις

Το πακέτο παροχών για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης ενεργειακής κρίσης είναι κατώτερο των αρχικών υποσχέσεων

Must Read

Με την ελπίδα ότι οι παροχές και τα επιδόματα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που θα εξαγγείλει απόψε από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης θα μπορέσει να αντιστρέψει τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η κυβέρνηση του, λόγω του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών και της άσχημης οικονομικής κατάστασης των πολιτών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη από χθες στη Θεσσαλονίκη.

Η ομιλία του στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ θα γίνει απόψε στις 8 το βράδυ από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ αύριο στη 1 το μεσημέρι θα δώσει στον ίδιο χώρο την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.




Ωστόσο, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά τις δημόσιες ενθαρρυντικές δηλώσεις, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία όχι μόνο γιατί το καλάθι του πρωθυπουργού είναι μάλλον μικρό, αλλά και γιατί η ενεργειακή κρίση είναι τόσο αστάθμητη, που ενδεχομένως έπειτα από μόλις μερικές εβδομάδες τα μέτρα που θα εξαγγελθούν να εξανεμισθούν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα ανακοινώσει μέτρα άμεσης ανακούφισης, αλλά και πιο μόνιμα μέτρα, ενώ στις εξαγγελίες θα περιλαμβάνεται και η διεύρυνση του ύψους και των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης.




«Θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη σε όλους για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δεν θα εξαιρεθεί κανείς από την ενίσχυση» είπε, ενώ τόνισε πως «όσοι κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας θα έχουν μεγαλύτερο όφελος από την ενίσχυση». Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας, λέγοντας «όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα και σε ένα κομμάτι του πληθυσμού που αντιμετώπιζε μεγαλύτερο πρόβλημα βρήκαμε τρόπους να το ενισχύσουμε και απέναντι στην ακρίβεια στα καταναλωτικά αγαθά, αυτό θα γίνει και τώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, τα μέτρα στήριξης θα είναι τέτοια, που «θα έχουν αποτελεσματικότητα, καθώς είναι μέτρα που αφορούν όλους, ενώ παράλληλα μας επιτρέπουν να κρατάμε εφεδρείες γιατί τα νερά είναι αχαρτογράφητα και παράλληλα να διατηρούμε τη δημοσιονομική ισορροπία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοινωνικό πακέτο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός θα περιλαμβάνει παροχές σε συνταξιούχους, εισφοροελαφρύνσεις, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και άτομα με αναπηρία, καθώς και διπλή ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών τον Δεκέμβριο. Ακόμα αναμένεται να εξαγγείλει κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για το Δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα και τους συνταξιούχους από τον Ιανουάριο του 2023.




Συνεχίζονται τα παιχνίδια με την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Στην αυριανή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ παραπέμπουν πλέον κυβερνητικά στελέχη για την απάντηση στο ερώτημα αν θα αλλάξει ξανά ο εκλογικός νόμος, ούτως ώστε να μπορεί το πρώτο κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με ποσοστό μέχρι και 36%.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που ήταν ένας από αυτούς οι οποίοι το τελευταίο διάστημα συντηρούν το θέμα της αλλαγής, με επιχείρημα την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, είπε χθες ότι «συζητάμε και λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο κόσμος που θα ψηφίσει. Οταν γίνουν εκλογές, το 2023, ο κόσμος θα λάβει όλα τα ζητούμενα για να αποφασίσει. Ο πρωθυπουργός θα δώσει καθαρή απάντηση για τον εκλογικό νόμο στη ΔΕΘ στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής».  Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, τον εκλογικό χρόνο δεν τον αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο μικροκομματικών παιχνιδιών. Το 2023 είναι η τελευταία χρονιά της τετραετίας, αν γίνουν τον Ιούλιο ή γίνουν τον Απρίλιο πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν έχει μεγάλη σημασία».

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με τον εκλογικό νόμο αναφέρθηκε χθες και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη. Κρατάμε αυτό το οποίο έχει ήδη ειπωθεί: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος, θα γίνουν με αυτό τον εκλογικό νόμο» είπε και πρόσθεσε: «Εγώ θα ήθελα να κρατήσουμε το τι “γεννά” αυτή τη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση έχει γεννηθεί από την ανάγκη σταθερότητας της χώρας. Από την ανάγκη να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία πραγματικά θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές κρίσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This