Εμπρηστικός Τσαβούσογλου: «Μην συνεχίζετε τις προκλήσεις. Θα υποστείτε τις συνέπειες όπως και στο παρελθόν»

Πως απάντησε η Ελλάδα στη νέα πολεμική ρητορική των Τούρκων

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα συνεχίζει τις «προκλήσεις» και «προειδοποιώντας» την να μην μπει «σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων».




«Ενώ εμείς προσπαθούμε να σεβαστούμε τα δικαιώματα και των δύο γειτόνων στο Αιγαίο, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις της. Αν μπείτε σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως τις υποστήκατε στο παρελθόν. Αυτό είναι μια προειδοποίηση για τη γείτονά μας Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος κατά τη διάρκεια συμποσίου στην Άγκυρα με θέμα τη μάχη του Σαγγάριου.




Ο ίδιος κάλεσε την Ελλάδα «να μην είναι εργαλείο άλλων» και να τερματίσει τις προκλήσεις, όπως είπε, αναφέροντας πως η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της σε όλες τις πλατφόρμες.

«Όλοι να μαζέψουν τα μυαλά τους. Το λέμε ειδικά στην Ελλάδα. Μην είστε όργανα άλλων. Μην συνεχίζετε τις προκλήσεις. Διότι η Τουρκία στη φιλία της είναι πιστή και η εχθρότητά της πολλή σοβαρή. Και αυτό μην το ξεχνάτε», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε προγράμματα και σχέδια που θα συνεισφέρουν στην ειρήνη και την ευημερία όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», υποστήριξε επίσης.




Η απάντηση Οικονόμου

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται για εσωτερική κατανάλωση ή για να προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα.

«Απαντώνται όπως πρέπει και όπου πρέπει, με τον κατάλληλο τρόπο. Η χώρα υπεύθυνα, αποφασιστικά, είναι παράγοντας σταθερότητας, είναι ανοιχτή στο διάλογο με επιχειρήματα που να εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία» είπε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This