Ανοιχτό «παράθυρο» της ΝΔ στον Βελόπουλο!

Οργισμένες διαψεύσεις από την Ελληνική Λύση

Must Read

Ολοένα και εντείνεται το φλερτ ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Βελόπουλο, με τα κυβερνητικά στελέχη στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να αφήνουν πλέον ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Ελληνική Λύση.

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης καταγγέλλει προς πάσα κατεύθυνση οργανωμένο σχέδιο από το Μαξίμου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά κάθε τέτοια περίπτωση. Εχθές μάλιστα υπήρξε και επίσημη καταγγελία για «ακρωτηριασμό» της συνέντευξης που έδωσε στην κρατική τηλεόραση, προκειμένου να αποκρυφθεί η κάθετη διάψευση που έκανε για την περίπτωση συνεργασίας με την ΝΔ!

Πρώτος το χαλί έστρωσε νωρίς το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως «εγώ δεν αποκλείω κανέναν. Αν εξαιρέσετε τα κόμματα με τα οποία μας χωρίζει ένα προγραμματικό χάος, μπορεί να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα».
Συνέχισε, δε, στο ίδιο μοτίβο, λέγοντας πως «αν αποτυπωθεί στην κάλπη της πρώτης Κυριακής η δυναμική που καταγράφει η Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις, θα είναι πιο εύκολη η επιλογή τη δεύτερη Κυριακή, καθώς θα είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία η Ν.Δ. και θα ακυρώνεται το σενάριο συνεργασίας των νυν κομμάτων της αντιπολίτευσης».




Λίγες μόλις ώρες μετά, τη σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ρωτήθηκε στο καθιερωμένο briefing των πολιτικών συντακτών αν η Νέα Δημοκρατία εξετάζει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με την Ελληνική Λύση. «Η Νέα Δημοκρατία», απάντησε, «θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινωνία αναζητώντας ανανέωση της ισχυρής εντολής, για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε πάλι μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία θα εγγυάται τη συνέχεια, τη σταθερότητα και τη συνέπεια. Ολα τα υπόλοιπα με την ψήφο του θα τα διαμορφώσει ο ελληνικός λαός και θα τα αντιμετωπίσουμε και θα τα δούμε στην ώρα τους», μην αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο το ενδεχόμενο η «γαλάζια» παράταξη να αναζητήσει κυβερνητικό συνοδοιπόρο στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Το μόνο σίγουρο

Το μόνο σίγουρο είναι πως προϊόντος του χρόνου και όσο η δυσαρέσκεια για την ενεργειακή κρίση αυξάνεται, την ίδια ακριβώς ώρα που όλα τα μείζονα ερωτήματα της δυσώδους υπόθεσης των υποκλοπών παραμένουν αναπάντητα, η Ν.Δ. θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να σπάσει την πολιτική της απομόνωση πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο τα μικρότερα κόμματα. Το ερώτημα, βεβαίως, είναι εάν θα βρεθεί κάποιο κόμμα έτοιμο να προσφέρει χείρα βοηθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This