Όσο ο Άδωνις συσκέπτεται, οι τιμές… εκτοξεύονται!

Στην Αττική οι τιμές των καυσόξυλων παρουσιάζονται αυξημένες κατά 30%

Must Read

Τη στιγμή που σε κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδος άναψαν οι πρώτες σόμπες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναζητά ακόμα ποιον μήνα αναφοράς θα ορίσει για να επιβάλει πλαφόν στις τιμές στα καυσόξυλα και τα πέλετ.

Τιμές που έχουν πάρει φωτιά, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επαναλαμβάνει χθες τις εξαγγελίες που είχε κάνει πριν από μία εβδομάδα. Όσο, δε, καθυστερεί οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν. Ήδη στην Αττική οι τιμές των καυσόξυλων παρουσιάζονται αυξημένες κατά 30%, φτάνοντας στα 130 ευρώ/κ.μ. από 100 ευρώ/κ.μ που ήταν πέρυσι. Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 60%, καταγράφουν οι τιμές στη βόρεια Ελλάδα. Έχουν διαμορφωθεί μεταξύ 120 ευρώ και 130 ευρώ/κ.μ. Από 75-85 ευρώ/κ.μ. που κυμαίνονταν πέρυσι. Όσον αφορά στα πέλετ, οι τιμές τους αυξήθηκαν κατά 100%, φτάνοντας στα 500-600 ευρώ ανά τόνο από 240-270 ευρώ ανά τόνο που ήταν πέρυσι.

«Αντιλαμβανόμαστε μια αύξηση στις τιμές στα ξύλα και τα πέλετ, και είναι λογικό να υπάρχει σε σχέση με πέρυσι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης. Δεν είναι, όμως, λογικό να βλέπουμε τόσο μεγάλες αυξήσεις. Για να το φρενάρουμε θα εφαρμόσουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, όπως κάνουμε για τα τρόφιμα και διάφορα άλλα προϊόντα. Με τις υπηρεσίες του υπουργείου συζητάμε ποιον μήνα αναφοράς θα ορίσουμε» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This