«Ναι, μεν αλλά… τίποτα» της κυβέρνησης για τις αδικαιολόγητες χρεώσεις των τραπεζών

Must Read

Λίγες ώρες προτού ανακοινωθεί και επίσημα ότι η Κομισιόν εγκρίνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών κατά 30 δισ. ευρώ, την οποία θα εγγυηθούν και πάλι οι ταλαίπωροι φορολογούμενοι, οι επιτήδειες διοικήσεις των τραπεζών, που έχουν απαλλαγεί διά νόμου για όλα τους τα ανομήματα στα χρόνια της κρίσης, έσπευσαν να επιβάλλουν νέα χαράτσια στους άτυχους καταθέτες.

Αυτό φυσικά δεν προξενεί κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Προκαλεί όμως τεράστια έκπληξη η ανεξήγητη αφωνία του οικονομικού επιτελείου και της κυβέρνησης, η οποία δεν βρήκε κουβέντα να αρθρώσει γι΄ αυτήν την προκλητική και απαράδεκτη μεθόδευση των τραπεζών, που λειτουργούν σαν δυνάστες στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών. Έχοντας πληρώσει αιματηρά από το υστέρημά τους την ανευθυνότητα και τις αστοχίες των τραπεζιτών μέσα από τρεις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, κάποιος όφειλε να πει σε αυτούς τους χρυσοκάνθαρους ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για αφαίμαξη.

Θυμίζουμε συνοπτικά ότι:

  • μόνο για να δει κάποιος καταθέτης το υπόλοιπο του λογαριασμού του, η συνηθέστερη κίνηση, θα χρεώνεται με 0,20 ευρώ,
  • η αλλαγή του κωδικού ασφαλείας (pin) θα χρεώνεται με 3 ευρώ,
  • η επανέκδοση για οποιοδήποτε λόγο της κάρτας θα επιβαρύνεται με 6 ευρώ.

Υπάρχει κάποια λογική σε όλα αυτά; Και ειλικρινά απορεί κανείς: Δεν νιώθουν την ανάγκη να δώσουν στοιχειώδεις εξηγήσεις οι κυβερνητικοί αστέρες και να σταματήσουν αυτήν την καταχρηστική τακτική;

Νίκος Παπαθανάσης: «Ως πολίτη με ενοχλεί η χρέωση των τραπεζών για το pin»

Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τις επιπλέον χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές, η πρώτη αντίδραση της ΝΔ, ήρθε διά στόματος του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, στην πρωινή εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00».

Συγκεκριμένα είπε: «Αμέσως μετά την ανακοίνωση των τραπεζών, οι υπηρεσίες μας ξεκίνησαν να ελέγχουν την καταχρηστικότητα του μέτρου»

Και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι στην εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ). Είμαστε σε συνεννόηση με την ΤτΕ και αμέσως θα παρέμβουμε, εφόσον διαπιστωθεί καταχρηστικότητα στο μέτρο».

Τόνισε δε, ότι «αφού ολοκληρώσουμε τον έλεγχό μας, θα καλέσουμε τις τράπεζες για να συζητήσουμε εκ νέου τις χρεώσεις αυτές και θα βρούμε μια λύση, ώστε να μειωθούν,

Αλλά παρόλο που προσπάθησε να φανεί υποστηρικτικός με τη δήλωση «Ως πολίτη με ενοχλεί η χρέωση των τραπεζών για το pin» στη συνέχεια είπε πως οι χρεώσεις δεν θα εξαφανιστούν. «Δεν μπορώ να πω ότι θα εξαφανιστούν οι χρεώσεις, αλλά ότι θα μειωθούν γιατί η λειτουργία του συστήματος έχει ένα κόστος» 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This