«Όχι» από Τσίπρα, «ναι» από την Γεννηματά και «αστερίσκοι» από Κουτσούμπα για την ψήφο των αποδήμων

Must Read

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού είναι το βασικό θέμα συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς που βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής, έχει προηγηθεί ένα «ναι» στην κυβερνητική πρόταση από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και ένα «όχι» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη κρισιμότητα αποκτά η συνάντηση που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πιο αναλυτικά, το πρώτο τετ-α-τετ του πρωθυπουργού το πρωί της Παρασκευής ήταν αυτό με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσουν για την επιστολική ψήφο, και γενικότερα για τη διευκόλυνση της άσκησης του δικαιώματος της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά είπε στον πρωθυπουργό «ναι» για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια, «ναι» στην επιστολική ψήφο, «ναι» στην προσμέτρηση των ψήφων τους στο εθνικό αποτέλεσμα και «ναι» στην εκλογή αντιπροσώπων από την ομογένεια.

«Ναι» με επιμέρους ενστάσεις στο σχέδιο της κυβέρνησης για την διευκόλυνση της ψήφου των εκτός Ελλάδος εκλογέων είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμπλευση για τις 200 ψήφους

Ο κ. Κουτσούμπας τάχθηκε υπέρ του να ψηφίζουν οι Έλληνες που έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα με αυτοπρόσωπη παρουσία στα ελληνικά προξενεία και να προσμετράται το αποτέλεσμα στο σύνολο της Επικράτειας. Ο ίδιος ωστόσο, συμπλήρωσε ότι διαφωνεί με την επιστολική ψήφο.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο. Τελευταίο ο κ. Μητσοτάκης θα δει, στις 17:30, τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να υπάρξει σύμπλευση με την αντιπολίτευση, καθώς χρειάζεται να πάρει ψήφους και από εκεί, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 200 έγκυρων ψήφων που χρειάζεται, για να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους η ψήφος των ομογενών. διαθέτει η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This