Σκάνδαλο! Προκλητικές αυξήσεις αμοιβών στους διοικητές των Κέντρων Πρόνοιας

«Χρυσώνουν» τους διοικητές την ώρα που η πλειονότητα των πολιτών στενάζει από το κύμα ακρίβειας

Must Read

Σε νέες προκλητικές αυξήσεις μετακλητών διοικητών φορέων προχωρά η κυβέρνηση, με τις αποδοχές σχεδόν να διπλασιάζονται, την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις πιεστικές ανάγκες λόγω της ακρίβειας και το οικονομικό επιτελείο ψαλιδίζει τις προσδοκίες για σημαντική ενίσχυση των εισοδημάτων.

Είναι χαρακτηριστικές οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου, πέραν της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζομένους του Δημοσίου, ουδεμία άλλη χειροπιαστή υπόσχεση είχε να δώσει.
Αναγκάστηκε, έτσι, να παραθέσει ένα αφήγημα περί αυξήσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο όμως αφορά το… 2024, δηλαδή χρονική περίοδο μετά την κυβερνητική θητεία του!

Ομως ο πρωθυπουργός «φρόντισε» να ενισχύσει τα εισοδήματα διοικητών διορισμένων από τον ίδιο μετά τις εκλογές του 2019.

Χυδαία πρακτική

Πρόκειται, δηλαδή, για επανάληψη της ίδιας χυδαίας πρακτικής που ακολουθήθηκε στη ΔΕΗ, με τον μισθό του κ. Στάσση να φτάνει τα 360.000 ευρώ τον χρόνο και τις θέσεις των διευθυντών να πολλαπλασιάζονται, αλλά και με τη νέα φουρνιά golden boys στον ΕΦΚΑ, όπου οι μισθοί του διοικητή και των υποδιοικητών διπλασιάζονται.

Η «δημοκρατία» φέρνει στο φως την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, με την οποία οι μηνιαίες αποδοχές των προέδρων και των διοικητών των διοικητικών συμβουλίων 13 νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αυξάνονται από 1.700 ευρώ μεικτά σε έως 3.100 ευρώ μεικτά!

Συγκεκριμένα, οι αποδοχές των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής» και «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» ανέρχονται σε 3.100 ευρώ.

Ταυτόχρονα, οι αποδοχές των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου», «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», «Κέντρο Κοινωνικής Περιφέρειας Θεσσαλίας», «Κέντρο Κοινωνικής Περιφέρειας Κρήτης», «Κέντρο Κοινωνικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» και «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» ανέρχονται σε 2.500 ευρώ.

Αριστερά: Η απόφαση της 6ης Μαΐου του 2016, σύμφωνα με την οποία η αμοιβή των διοικητών των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ορίζεται σε 1.700 ευρώ. Πάνω: Για τους 13 διοικητές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας οι αμοιβές αυξάνονται από 2.100 έως 3.100 ευρώ, ανάλογα με την περιφέρεια

Τέλος, οι αποδοχές των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου», «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Οργανισμός Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου (ΟΔΑΖ)» και του διοικητή του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας» ανέρχονται σε 2.100 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2016, που επίσης δημοσιεύει η «δημοκρατία», ορίζεται ότι οι μηνιαίες αποδοχές όλων των παραπάνω νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου καθορίστηκαν σε 1.700 ευρώ μηνιαίως μεικτά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε αποκαλύψει σε ταινία της ποιο άρωμα φορούσε και στη ζωή της- Δεν το αποχωρίστηκε ποτέ

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πάντοτε μοσχοβολούσε και αυτό οφειλόταν στο ακριβό της άρωμα.Aπό την Έλενα ΦάκουΜάλιστα η ηθοποιός είχε αποκαλύψει...

More Articles Like This