Ευάγγελος Αποστολάκης: «Πρωτοφανείς οι προκλήσεις από την Τουρκία – Κάτι έχουν στο μυαλό τους»

«Χτίζουν ένα αφήγημα ότι η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία»

Must Read

Για τις ακραίες τουρκικές προκλήσεις μίλησε πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Θέλουν να περάσουν το αφήγημα ότι η Ελλάδα είναι επιθετική χώρα, μαξιμαλιστική, απειλεί την Τουρκία και κάνει προετοιμασία για επιθετικές ενέργειες και αφορά την στρατιωτικοποίηση των νησιών… Προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι αυτά απειλούν την Τουρκία» εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Χτίζουν ένα αφήγημα ότι η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία και τα νησιά ενισχύονται από τους Έλληνες και κάτι έχουν στο μυαλό τους, φυτεύουν μία επιθετικότητα και μία κακή αίσθηση για τους Έλληνες στην Τουρκία προσπαθώντας να πείσουν ότι εμείς θέλουμε να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία, χωρίς να υπάρχει ανάλογη πραγματικότητα» συνέχισε ο κ. Αποστολάκης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «η τουρκική αντιπολίτευση εμφανίζεται να λέει ‘γιατί δεν κάνετε κάποιες ενέργειες να εμποδίσετε τα πλοία’… ουσιαστικά σα να λένε ‘γιατί δεν επεμβαίνετε στρατιωτικά’’».

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι η παρουσία του Ερντογάν στον ΟΗΕ και προσπάθεια να επικοινωνήσει με Μπάιντεν απέτυχε… προκαλεί και την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από την άλλη φάνηκε ότι πήρε ένα μήνυμα ότι ‘έτσι δεν πάμε πουθενά’. Το πήρε πιστεύω το μήνυμα, και από εμάς και από Αμερικάνους, και από το δυτικό κόσμο» σημείωσε.

Για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε: «Δεν νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε ‘νερό στο κρασί μας’ ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις. Δεν πρέπει να το συζητάμε, και δεν το συζητάμε». «Αν συζητηθεί, δεν ξέρω με ποιες εγγυήσεις και όρους μπορεί να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση κάτι.. Δεν το ξέρω αυτό, είναι θέμα της κυβέρνησης» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This