Αποδοκιμάζουν την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη αλλά σιωπούν γαλάζιοι βουλευτές

Ο επικίνδυνος μηχανισμός δολοφονίας χαρακτήρων του Μαξίμου έχει επιβάλει σιωπητήριο

Must Read

Οι μαύρες ημέρες που ζούμε σε θέματα Δημοκρατίας, ενδέχεται δυστυχώς να έχουν και σοβαρές συνέπειες στα εθνικά θέματα.

Είναι ίσως η πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία όπου η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος αποδοκιμάζει την εξωτερική πολιτική που ασκείται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με πραξικοπηματικό μάλιστα χαρακτήρα, υποβιβάζοντας θεσμούς και δημοκρατικές διαδικασίες.

Η δήλωση Μητσοτάκη στο Bloomberg ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία», δεν βρήκε ούτε έναν υποστηρικτή. Αντίθετα, προξένησε μεγάλο κύμα ανησυχίας, διότι την ώρα που ο τουρκικός κίνδυνος είναι εμφανής και η πολεμική σύγκρουση προ των πυλών, ο πρωθυπουργός διαρρηγνύει πλήρως τις σχέσεις της Ελλάδας με το μοναδικό «αντίβαρο» κατά της Τουρκίας στην περιοχή.

Η μη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ μετά τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας θεωρείται όχι απλά «λάθος» αλλά έγκλημα, από έμπειρους γαλάζιους βουλευτές. Όπως φυσικά και οι απαράδεκτες δηλώσεις Γεραπετρίτη – Χρυσοχοΐδη που «διεμήνυαν» ουσιαστικά στην Τουρκία ότι πέραν των 6 ναυτικών μιλίων, θα μπορούσαν πρακτικά να κάνει ότι θέλει. Όπερ και εγένετο. Και εκεί πάλι δεν βρέθηκε ούτε ένας γαλάζιος βουλευτής να υιοθετήσει δημοσίως αυτές τις εθνικά επικίνδυνες θέσεις.

Είναι αυτονόητο ότι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν αρκετοί βουλευτές με υψηλό αίσθημα πατριωτισμού. Ουδείς όμως έχει τολμήσει να παρέμβει σε αυτή την επικίνδυνη τροπή που λαμβάνουν τα εθνικά μας θέματα να αποκλειστική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακόμα και ο Νίκος Δένδιας αρκείται στο να ρίχνει καρφιά για τις επικίνδυνες πρωτοβουλίες Μητσοτάκη που επιφέρουν τεράστια εθνικό κόστος, χωρίς όμως να τολμά να τις καταγγείλει.

Ενδεικτική η περίπτωση του ταξιδιού του Μητσοτάκη στον Βόσπορο και της συνάντησης του με τον Ερντογάν, την οποία δεν την γνώριζε ούτε ο ίδιος ο υπουργός εξωτερικών. Μέχρι σήμερα μάλιστα, ο Ερντογάν ανενόχλητος δημοσιοποιεί αδιανόητούς ισχυρισμούς για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης συζήτησης και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι όμως δεν έχουν διαψευστεί. Γεγονός εξίσου ανησυχητικό.

Ο λόγος είναι απλός. Το σύστημα Μαξίμου έχει δημιουργήσει ένα πραγματικό παρακράτος σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο προβαίνει στην δολοφονία χαρακτήρα οποιουδήποτε τολμά να αμφισβητεί τον «Καίσαρα Μητσοτάκη». Η κατάσταση αυτή όμως θα επιφέρει οδυνηρές συνέπειες, που όλοι ευχόμαστε φυσικά να είναι αναστρέψιμες.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This