Η συνάντηση Δένδια με τον Αμερικανό πρέσβη για τις επικίνδυνες εξελίξεις στη Λιβύη

«Το τουρκο-λιβυκό “μνημόνιο” του 2019 είναι παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο»

Must Read

Οι δυσάρεστες εξελίξεις των τελευταίων ωρών στη Λιβύη με την παράνομη συμφωνία με την Τουρκία ήταν το κύριο θέμα συζήτηση στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη.

Διαβάστε ακόμη: «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας» απαντάει η Αθήνα για την παράνομη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εξωτερικών και ο Αμερικανός πρέσβης συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στη συμφωνία που υπέγραψαν η Λιβύη και η Τουρκία για τους υδρογονάνθρακες και δηλώνει:

«Το τουρκο-λιβυκό “μνημόνιο” του 2019 είναι παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο. Ως εκ τούτου, ουδείς έχει δικαίωμα να το επικαλείται (από την ανακοίνωση του @GreeceMFA για την υπογραφή “μνημονίου συνεργασίας” μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNU) της Λιβύης και της Τουρκίας)».

Να σημειωθεί ότι μετά την παράνομη συμφωνία ο Νίκος Δένδιας μίλησε τηλεφωνικά με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι και οι δυο άντρες ξεκάθαρα αμφισβήτησαν τη νομιμότητα της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας να υπογράψει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία. Μάλιστα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις την Κυριακή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This