Νέος διασυρμός στο Politico: H μάχη της Ε.Ε να παρέμβει στο σκάνδαλο υποκλοπών της Ελλάδας

«Το σκάνδαλο κατασκοπείας θυμίζει Watergate»

Must Read

Για μια ακόμα φορά, το Politico με εκτενές ρεπορτάζ κάνει αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει διασύρει την χώρα μας παγκοσμίως, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε να συγκαλύψει με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις τις πολιτικές της ευθύνες για τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Το κείμενο του Politico αναφέρεται στη στη «μάχη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρέμβει στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, «εναντίον προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων έχει ταράξει την εθνική πολιτική».

Μάλιστα, συγκρίνει την Ελλάδα με την Ουγγαρία του Ορμπάν και την Πολωνία, ενώ επιμένει στον χαρακτηρισμό «Watergate»: «Η Ελλάδα είναι μία από τις τέσσερις χώρες, μαζί με την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ισπανία, όπου αναφορές για χρήση κακόβουλου λογισμικού εναντίον προσωπικοτήτων της πολιτικής, δημοσιογράφων και πολιτών έχουν πυροδοτήσει πολιτικές κρίσεις και έρευνες, σε μια σειρά σκανδάλων που μοιάζουν με το πολιτικό Watergate» αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Οι Βρυξέλλες αγωνίζονται να παρέμβουν σε σκάνδαλα spyware. Η εξεταστική επιτροπή επισκέφθηκε την Πολωνία τον περασμένο μήνα και επέκρινε την κυβέρνηση ότι ”κρύβεται πίσω από τις διατάξεις εθνικής ασφάλειας”, καθώς Πολωνοί αξιωματούχοι απέρριπταν τα αιτήματα των βουλευτών της ΕΕ για συνάντηση».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να ρίξει άρον άρον την αυλαία στην Εξεταστική Επιτροπή χωρίς να έχουν εξεταστεί βασικοί μάρτυρες που θα έριχναν φως στην υπόθεση: «Πολλοί από τους αξιωματούχους που θα ήθελαν να συναντήσουν οι βουλευτές της ΕΕ στην Ελλάδα είχαν κληθεί στο παρελθόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης της χώρας να καταθέσουν κατά τη διάρκεια ειδικής εθνικής κοινοβουλευτικής έρευνας. Όλοι όμως (εκτός από τον Κοντολέων) απορρίφθηκαν από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για συγκάλυψη» αναφέρει και σημειώνει ότι στην Ελλάδα «ολοκληρώθηκε η κοινοβουλευτική έρευνα την Παρασκευή».

Μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα του Politico γίνεται αναφορά για την αντίδραση του Γερούν Λέμαρς, μετά από ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, στην οποία ενημέρωνε πως η ίδια η εξεταστική Pega της Ευρωβουλής είχε ανακοινώσει την αποστολή της σε Αθήνα και Κύπρο ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της Pega και μέλος του ΕΛΚ κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πρόγραμμα, υποστηρίζοντας ότι είναι προσχέδιο και ότι θα αναθεωρηθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This