Τζαβάρας: Παραβίαση του Συντάγματος η παρακολούθηση Ανδρουλάκη!

Στην γραμμή Καραμανλή ο βουλευτής – και έμπειρος νομικός – της Ν.Δ.,

Must Read

Απέναντι στον πρωθυπουργό που ισχυρίζεται ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη είναι νόμιμη τέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας δηλώνοντας ότι είναι παραβίαση του Συντάγματος! Ενώ το Μαξίμου ισχυρίζεται ότι ο Κ. Τζαβάρας μιλά νομικά και όχι πολιτικά και επομένως δεν χρειάζεται να τον διαγράψει, ο βουλευτής πήρε χθες καθαρή πολιτική θέση τονίζοντας ότι «είναι μία εξόχως σοβαρή περίπτωση παραβίασης του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος». Μάλιστα θέτει και το ζήτημα της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

 

Συγκεκριμένα σε συζήτηση που είχε (στον τηλεοπτικό σταθμό ART) ο βοουλευτής της ΝΔ με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τ. πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον Παύλο Γερουλάνο από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, υπήρξε ο εξής διάλογος:

Τζαβάρας: Πράγματι η περίπτωση του κυρίου Ανδρουλάκη ως αρχηγού κόμματος που παρακολουθείται από την ΕΥΠ είναι μία εξόχως σοβαρή περίπτωση παραβίασης του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει και εγώ δεν μπορώ να το χωνέψω εύκολα είναι πως είναι δυνατόν να συνδέεται με την προστασία της εθνικής ασφάλειας ένας δημοσιογράφος που προσπαθεί…

Δημοσιογράφος: Για τον κ. Κουκάκη λέτε…

Τζαβάρας:…να αποκαλύψει σκάνδαλα ή διαφθορά στον τραπεζικό τομέα. Αντίθετα, λόγοι εθνικής ασφαλείας επιβάλλουν να πατάξουμε τη διαφθορά και κυρίως να καταπολεμήσουμε το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί άφθονο. Αυτά για μένα έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια, την εσωτερική και την εξωτερική. Γι’ αυτό είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι όλες μαζί οι δημοκρατικές δυνάμεις αυτού του τόπου πρέπει να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα, τα ατομικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος του βουλευτή της ΝΔ με τον τ. πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Τζαβάρας: Έχουμε πάρει ένα στραβό δρόμο. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τα θέματα προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων. Διότι αυτά είναι που επλήγησαν. Δεν επλήγη η ΕΥΠ.

Βούτσης: Πρέπει όμως να το πιστεύουν και οι διοικητές τους. Και να το πιστεύουν και σε συνεννόηση και με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, Κώστα, διότι μας απαντήσαν ευθύτατα ότι το απόρρ,ητο το επικαλούνται – διότι μπορούσαν με το νόμο 3641 να πάρουν την άδεια του Κ. Μητσοτάκη να αρθεί το απόρρητο με την έννοια των μελών της Εξεταστικής να δούμε τι γίνεται – μας απαντήσαν ότι και να μας έδινε την άδεια δεν θα την χρησιμοποιούσαμε διότι θα κλονιστεί η υπηρεσία μας αν πούμε απόρρητα πράγματα. Για δες λοιπόν το αντίστροφο.

Τζαβάρας: Είναι εκδήλωση μίας αντιδημοκρατικής νοοτροπίας από κρατικά στελέχη τα οποία πρέπει να αντιληφθούν ότι το Σύνταγμα τους θέλει υπηρέτες του λαού. Χρησιμοποιεί το υπηρέτες του λαού εκεί στις τελευταίες διατάξεις του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This