Σάββατο 12/6/2021

Κούλογλου όπως Βούτσης: «Δεν έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκβιάσει τις πολιτικές εξελίξεις το 2014»

Στη γραμμή Βούτση και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να είχε εκβιάσει τις πολιτικές εξελίξεις το 2014, έτσι ώστε να είχε την ευκαιρία να προετοιμαστεί καλύτερα, να αξιοποιούσε χρόνο και να μη προχωρούσε σε συμμαχία με τους ΑΝΕΛ

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Το 2014 δεν έπρεπε να υπάρχει εκβιασμός των πολιτικών εξελίξεων και προεδρικές εκλογές. Έπρεπε ο Σαμαράς να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Δηλαδή να πάρει αυτός όλα τα μέτρα. Ή θα έπεφτε ή αν δεν έπεφτε, θα έχανε τις εκλογές στο τέλος του 2015. Ο Σαμαράς είχε πει ότι θα προκήρυσσε εκλογές νωρίτερα. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε προετοιμαστεί καλύτερα, θα είχε αξιοποιήσει το χρόνο και δεν θα είχε χρειαστεί να κάνει συμμαχία με τους ΑΝΕΛ, που αποδείχθηκε πολιτικά δαπανηρό».

Μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «ασφαλώς έγιναν λάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά ξεπήδησε τότε λόγω της χρεοκοπίας της χώρας και της πολιτικής κρίσης. Όλοι οι νέοι κάνουν λαθη. Στη δημόσια διοίκηση κυριαρχούσαν τα δύο μεγάλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε επαρκείς προσβάσεις ούτε εμπειρία» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Πρόσθεσε δε πως «παρακολουθώντας τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, έγραφα σε άρθρο μου στα τέλη του 2014 ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές ζητάνε αίμα και δεν θέλουν να υποχωρήσουν, οπότε δεν έπρεπε να βιαστούμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ