Κυριάκος – Χριστοδουλίδης, βίοι παράλληλοι!

Τα πληρωμένα…τρολ καίνε το φαβορί της προεδρικής κούρσας στη Κύπρο!

Must Read

Μία πραγματικά απίθανη πολιτική σαπουνόπερα που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στη Κύπρο αποδεικνύει ότι η προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης με πληρωμένα τρολ που αναλαμβάνουν την αποθέωση του «ηγέτη-Μωυσή», την διασπορά fake news και τις δολοφονίες χαρακτήρων μέσω της σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Ενας φέρελπις πολιτικός στη Μεγαλόνησο, υποψήφιος για την προεδρία, ζήλεψε τις πρακτικές του Ελληνα πρωθυπουργού και αποφάσισε να στήσει την δική του «Ομάδα Αλήθειας», στα πρότυπα της αντίστοιχης ελληνικής ομάδας παραπληροφόρησης. Επεσε όμως σε λάθος συνεργάτη, ο οποίος -δίκην Φουρθιώτη- έβγαλε στη φόρα τα sms με τα οποία ο πολιτικός του εντολέας, του ζητούσε να δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο, λες και έδινε παραγγελίες για…πίτσες. Οι ομοιότητες στο τρόπο άσκησης πολιτικής μεταξύ Νικου Χριστοδουλίδη και Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σταματούν εκεί καθώς ο συνεργάτης που κάρφωσε τον υποψήφιο για την προεδρία μιλάει για αποπνικτική οικογενειοκρατία στο εκλογικό επιτελείο με προεξάρχοντα τον ρόλο της συζύγου του! Αλλά ας ξετυλίξουμε την ιστορία απ΄την αρχή.

 

Σοκ έχουν προκαλέσει στη κοινή γνώμη της Κύπρου οι διαδοχικές αποκαλύψεις για τις παλαιοκομματικές και βρώμικες πρακτικές του, μέχρι πρότινος, αδιαφιλονίκητου «φαβορί» της προεδρικής κούρσας, Νικου Χριστοδουλίδη.

 

Ο κ. Χριστοδουλίδης, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός εξωτερικών των κυβερνήσεων Αναστασιάδη εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή ως μια «ανεξάρτητη», φρέσκια και άφθαρτη υποψηφιότητα που επαγγελόταν την κάθαρση και την ανανέωση της δημόσιας ζωής από τα φαινόμενα του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς. Στην πορεία όμως αποδείχθηκε πιο παλαιοκομματικός στις αντιλήψεις του και από τους αδίστακτους επαγγελματίες της πολιτικής που αναρριχώνται στην εξουσία πατώντας επί πτωμάτων.

Το πρώτο ατόπημα του κ. Χριστοδουλίδη καταγράφηκε σχεδόν στην αφετηρία της προεκλογικής του εκστρατείας όταν αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο «ατάκες», αλλά και ολόκληρα αποσπάσματα από το…αυτοκρατορικό διάγγελμα διάρκειας μισής ώρας(!)που απηύθυνε στον κυπριακό λαό, ήταν προιόν copy paste από αντίστοιχη ομιλία ενός πολιτικού της παλαιάς φρουράς, του Γιαννάκη Κασουλίδη.

 

Η αποκάλυψη της λογοκλοπής προκάλεσε αίσθηση και κάποια πικρά χαμόγελα για την έλλειψη φαντασίας του πολλά υποσχόμενου προεδρικού υποψηφίου, αλλά πέρασε σχετικά ανώδυνα καθώς ο κ. Χριστοδουλίδης απέδωσε το ολίσθημα στον Ελλαδίτη «σύμβουλο» που είχε προσλάβει.

 

Ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Φλέσσας γνωστός για τις υπηρεσίες του στη Ντόρα Μπακογιάννη και την Οικογένεια Μητσοτάκη, απομακρύνθηκε άρον-άρον, αλλά ο Νίκος Χριστοδουλίδης, «γκανιάν» μέχρι πρόσφατα των δημοσκοπήσεων, δεν είχε υπολογίσει ότι η ζημιά θα γινόταν αρκετούς μήνες αργότερα από έναν άλλο βασικό συνεργάτη του, τον Μανώλη Κυριάκου.

 

Ιδιάζουσα προσωπικότητα ο κ. Κυριάκου που αυτοπροσδιορίζεται ως «ειδικός επί θεμάτων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης» ξεκίνησε το 2013 να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο στρατόπεδο Αναστασιάδη. Αργότερα μεταπήδησε στο ΔΗΚΟ όπου χρίστηκε υπεύθυνος για τα social mediaστην προεδρική καμπάνια του 2018 και τελικά κατέληξε ως ο εξ’ απορρήτων του άπειρου σε θέματα επικοινωνίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

 

Η στενή σχέση των δύο διαφαίνεται από sms που είδαν το φως της δημοσιότητας και παραπέμπουν κάπως στην υπόθεση…Φουρθιώτη-Γεραπετρίτη, με την έννοια ότι αποκαλύφθηκαν από τον παραλήπτη τους, στην περίπτωση μας δηλαδή, τον Μανώλη Κυριάκου. Στα επίμαχα sms καταγράφονται χωρίς περιστροφές οι οδηγίες Χριστοδουλίδη στον Κυριάκου για την δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο διαδίκτυο(τρολς)μέσω των οποίων θα καθυβρίζονται, θα σπιλώνονται και θα συκοφαντούνται πολιτικοί αντίπαλοι και «μη φιλικοί» δημοσιογράφοι! Συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδουλίδης ζητάει την δημιουργία τεσσάρων «fake accounts», δύο με προφίλ άνδρα και δυό με προφίλ γυναίκας για να αντιδρούν με άμεσα σχόλια, προφανώς ειρωνικά και σκωπτικά, σε αναρτήσεις εις βάρος του.

 

Σα να μην έφταναν αυτά ο Κυριάκου πικαρισμένος από τον σταδιακό παραγκωνισμό του(σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή προσεγγίστηκε από τον πολιτικό αντίπαλο και συνυποψήφιο του κ. Χριστοδουλίδη, Αβέρωφ Νεοφύτου που ειδικεύεται στις…υπόγειες μεταγραφές), παραχώρησε και μία συνέντευξη ποταμό στην εφημερίδα «Πολίτης» όπου καταγγέλλει σημεία και τέρατα.

 

Συγκεκριμένα ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι εκτός από τους ψεύτικους λογαριασμούς στο facebookκαι στο twitter, ο προεδρικός υποψήφιος ήθελε εξ αρχής να δημιουργήσει ένα δικό του σύστημα τρολ, « μια σελίδα παραπολιτικής όπως η Ομάδα Αλήθειας στην Ελλάδα», όπως λέει χαρακτηριστικά!

 

Ο ίδιος ο Κυριάκου που οργίαζε στο διαδίκτυο υπέρ της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη με το ψευδώνυμο «Αλέκος Τριανταφύλλης», ομολογεί ότι είχε έμμισθη σχέση με τον εντολέα του, αλλά πληρωνόταν με…μαύρα!

 

«Η πληρωμή μου ξεκίνησε μόνο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του και συμφωνήθηκε στα 1500 ευρώ. Πληρώθηκα μόνο μια φορά με μετρητά σε έναν φάκελο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικοινωνιολόγος, προσθέτοντας με νόημα: «Προσωπικά έχω κάθε πρόθεση να το δηλώσω στην ετήσια φορολογική μου δήλωση, αμφιβάλλω πολύ αν το έχει δηλώσει ο ίδιος, καθώς δεν μου ζητήθηκε απόδειξη».

 

Στη συνέχεια ο Κυριακού αποκαλύπτει ότι τους ψεύτικους λογαριασμούς χειρίζονται κουμπάροι και ξαδέρφια του κ. Χριστοδουλίδη ενώ στο εκλογικό επιτελείο επικρατεί ατμόσφαιρα αποπνικτικής οικογενειοκρατίας, αλλά το απόλυτο κουμάντο κάνει η σύζυγος του υποψηφίου!

 

«Ξαδέλφια , θείοι, γαμπροί όλοι βρίσκονται στο επιτελείο. Ωστόσο θα πρέπει να αναφερθώ στο ρόλο της συζύγου του. Αυτή κάνει κουμάντο σε σημείο που κάποιος μπορεί να διερωτηθεί αν υποψήφια για την προεδρία είναι η σύζυγος του, η κ. Φιλίπα Καρσερά».

 

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του κ. Χριστοδουλίδη ο άλλοτε συνεργάτης του τον περιγράφει ως άκρως επιφανειακό(«πασαρέλα, όλο φρου-φρου και αρώματα»), ενώ αναφέρεται και σε έναν επικό καυγά που είχαν με τον Κυριάκου να «ορκίζεται στον Θεό ότι λέει την αλήθεια» και τον προεδρικό υποψήφιο να ουρλιάζει: «Εγώ είμαι άνθρωπος του Θεού, όχι εσύ!».

 

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι μόλις ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποψιάστηκε ότι ο συνεργάτης του ετοιμάζεται να βγάλει τα επίμαχα smsστη φόρα, έσπευσε να τον επαναπροσεγγίσει στέλνοντας έναν συγγενή του για να του προσφέρει ξανά δουλειά στο ίδιο αντικείμενο: «να στήσουμε λογαριασμούς troll εναντίον άλλων υποψηφίων».

 

Ο Κυριάκου που πιθανολογείται ότι είχε ήδη προσεγγιστεί από το στρατόπεδο του έτερου υποψηφίου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, απέρριψε την πρόταση και ακολούθησαν τα όσα ακολούθησαν.

 

Εξυπακούεται ότι σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα ο κ. Χριστοδουλίδης θα είχε ήδη παραιτηθεί από την υποψηφιότητα του, αλλά ο ίδιος σφυρίζει αδιάφορα. Επιβεβαιώνει την ύπαρξη των sms, πλην όμως υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα συνομωσίας!

 

Στην «τηλεμαχία» των τριών βασικών υποψηφίων για την προεδρία, την περασμένη Τετάρτη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αρνήθηκε πεισματικά, έστω και να απολογηθεί για το ατόπημα του και προτίμησε να επιτεθεί στα κέντρα που τον υπονομεύουν «εκβιάζοντας συνεργάτες του». Στον αντίποδα ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον οποίο μάλλον κατευθυνόταν η «μπηχτή», μίλησε για βρώμικα υπονοούμενα, αλλά όταν ρωτήθηκε για τα φαινόμενα διαφθοράς στη κυβέρνηση Αναστασιάδη αναφώνησε: «Ναι, όμως είχαμε ανάπτυξη, 6%!», λες και η διαφθορά είναι το απαραίτητο τίμημα της ανάπτυξης.

 

Με τεράστια προβλήματα μπροστά της, όπως η ακρίβεια, το μεταναστευτικό και η πιθανότητα ενσωματώσης των Κατεχόμενων, ηκοινή γνώμη στην Κύπρο παρακολουθεί μουδιασμένη και με αίσθημα έκδηλης απογοήτευσης όλη αυτή την χαμηλής ποιότητας πολιτική σαπουνόπερα(ενδεικτική η εξαιρετικά χαμηλή τηλεθέαση που κατέγραψε το ντιμπέιτ). Η ελπίδα για μία υποψηφιότητα «υψηλής ηθικής ακεραιότητας» μάλλον δεν θα πρέπει να αναζητηθεί στο πρόσωπο του κ. Χριστοδουλίδη που «τσαλακώθηκε» ανεπανόρθωτα από δικά του σφάλματα και μοιραίες επιλογές συνεργατών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This