Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανακάλυψε ότι η έκθεση προόδου της ΕΕ για Τουρκία ανοίγει δρόμο… κυρώσεων

Η αξιολόγηση της Επιτροπής, επιβεβαίωσε επίσης ότι η Τουρκία παραμένει εταίρος κλειδί για την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Must Read

Δική του ανάγνωση έκανε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολιάζοντας την έκθεση προόδου της ΕΕ και εκτιμώντας ότι… ανοίγει ο δρόμος  για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία!

Έκανε μάλιστα λόγο για «σημαντικό βήμα της Ευρώπης. Ανοίγει το δρόμο για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία». Η έκθεση καταδικάζει μεν την προκλητική ρητορική, τις υπερπτήσεις και κάποιες άλλες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, δεν καταδικάζει όμως ρητά και απερίφραστα ούτε το παράνομο μνημόνιο του Ερντογάν με την πραξικοπηματική κυβέρνηση της Λιβύης, ούτε πολύ περισσότερο, την πρόσφατη συμφωνία με την οποία η ψευδοκυβέρνηση της Λιβύης εκχωρεί την εκμετάλλευση της ανύπαρκτης ΑΟΖ της στην Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη: Η υποτιθέμενη «Έκθεση – κόλαφος» της ΕΕ για την Τουρκία δεν καταδικάζει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Επίτροπος για την Διεύρυνση, Όλιβερ Βαρέλι κατά την τοποθέτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν για την διεύρυνση ανέφερε: «Παρά την προσφορά της ΕΕ για εποικοδομητική δέσμευση με την Τουρκία, οι εντάσεις με μερικά κράτη-μέλη αυξήθηκαν ξανά το 2022. Τον Ιούνιο του 2022 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις πρόσφατα επαναλαμβανόμενες ενέργειες και δηλώσεις από την Τουρκία. Επανέλαβε ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών και έδωσε έμφαση στο ότι το ευρωπαϊκό συμβούλιο αναμένει από την Τουρκία να σέβεται πλήρως το διεθνές δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, να προωθεί τις σχέσεις καλής γειτονίας με βιώσιμο τρόπο».

Όμως όπως σημείωσε «από την άλλη πλευρά η αξιολόγηση της Επιτροπής, επιβεβαίωσε επίσης ότι η Τουρκία παραμένει εταίρος κλειδί για την ΕΕ και μία υποψήφια προς ένταξη χώρα. Η ΕΕ συνεχίζει να έχει στρατηγικό συμφέρον για μία σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ανάπτυξη μία σχέσης συνεργασίας και αμοιβαίας επωφελούς σχέσης με την Τουρκία».

Δηλαδή για ακόμη μια φορά οι σύμμαχοι θέλουν να πατάνε σε δυο βάρκες και να έχουν ευχαριστημένη και την προκλητική και επιθετική Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This