Κοτζιάς: Να ρίξουμε ένα τουρκικό drone

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την τακτική της υποχωρητικότητας που ακολουθεί στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Must Read

«Οφείλουμε να στείλουμε μήνυμα στην Τουρκία ότι έχουμε όρια. Να ρίξουμε ένα drone που υπερίπταται ελληνικού εδάφους, αφού πρώτα θα έχουμε ενημερώσει τους συμμάχους μας».

Αυτή την πρόταση διατύπωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του «Πράττω» Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο 105,5». Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προέβη σε αυτήν την απάντηση όταν ρωτήθηκε αν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Στην απάντησή του ο κ. Κοτζιάς τόνισε το γεγονός ότι η Αγκυρα μέχρι τώρα και χωρίς κανένα θερμό επεισόδιο έχει καταφέρει να πάρει ό,τι ακριβώς θέλει, γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει η Ελλάδα να θέσει τις κόκκινες γραμμές της.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την τακτική της υποχωρητικότητας που ακολουθεί στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται πιο πολύ για deals και μπίζνες παρά για τα εθνικά συμφέροντα», επισήμανε χαρακτηριστικά και περιέγραψε την εξωτερική πολιτική που ακολουθούσε ο ίδιος και η κυβέρνηση Τσίπρα. «Στην πρώτη συνάντηση με τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου στην Κωνσταντινούπολη, όταν μου είπαν ότι θα κάνουν έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο, τους είπα ότι δεν θα φτάσουν ποτέ γιατί θα τους βυθίσουμε. Ο Ερντογάν με δοκίμασε άλλες 2-3 φορές και κατάλαβε ότι αυτά που λέγαμε τα εννοούσαμε».

Ο κ. Κοτζιάς στη συνέντευξή του αποκάλυψε ότι έστειλε μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα θέματα που βάζουν στην ατζέντα οι Τούρκοι και είχαν αποκρουστεί από τον ίδιο κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΕΞ. «Δεν ξέρω αν το μήνυμα μεταφέρθηκε» είπε ο κ. Κοτζιάς, αλλά ο λόγος που έστειλε αυτό το μήνυμα ήταν η ανησυχία του ότι η Αγκυρα θα επαναφέρει στο τραπέζι των διεκδικήσεών της όλα τα ζητήματα που είχε κόψει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This