Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν είπε ότι για την ακρίβεια φταίει ο Πούτιν!

Must Read

«Η Ελλάδα αντιστέκεται και αμύνεται», είπε λέγοντας ότι «θα δούμε» παρέμβαση στο ντίζελ κίνησης

Την καταδίκη του Πούτιν για την ακρίβεια ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκη απαντώντας στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός διαπίστωσε στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ «επικίνδυνη άγνοια με παρούσα την καταστροφολογία και απούσα την καταδίκη στη Ρωσία. Στις 470 λέξεις της ερώτησης δεν βρήκατε ούτε μία για να καταδικάσετε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» και δήλωσε: «θα περίμενα μία σαφή καταδίκη Πούτιν, της επιθετικότητας Πούτιν η οποία τροφοδοτεί την ακρίβεια και να παραδεχθείτε ότι ο παρολίγον δανειστής σας το 2015 τροφοδοτεί την ακρίβεια».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «πείραμα» το καλάθι του νοικοκυριού. «Δεν είπαμε ότι είναι πανάκεια. Είναι ένα πείραμα που αξίζει να δοκιμαστεί στην πράξη», ανέφερε. Σημείωσε ακόμη ότι «η Ελλάδα δεν είναι ούτε πρώτη στον πληθωρισμό ούτε πρώτη στην ενεργειακή ακρίβεια. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει λίγο ψηλότερο πληθωρισμό από τον μέσο όρο της ευρωζώνης αλλά υπάρχουν και άλλες χώρες. Σε μία μεγάλη καταιγίδα η πατρίδα μας αμύνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μόνο για το 2022 η δέσμη στήριξης πλησιάζει τα 13 δις ευρώ».

«Η Ελλάδα αντιστέκεται και αμύνεται», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης και ζήτησε «να σταματήσετε να λέτε στον κόσμο ότι για την ακρίβεια φταίει ο Μητσοτάκης. Δεν σας πιστεύει κανείς σε αυτή την ρητορική».

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάσθηκε από την αύξηση της τιμής στο ντίζελ κίνησης και σημείωσε πως «θα δούμε αν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε παρέμβαση».

Για το ρεύμα ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αν επιλέγαμε το Ιβηρικό μοντέλο οι τιμές που θα πλήρωναν οι πολίτες θα ήταν υψηλότερες γιατί κάποιος πρέπει να καλύψει τις διαφορές και κατά κανόνα είναι ο πληθωρισμός» και για τα υπερέσοδα σημείωσε: «από αυτό το βήμα πρώτος εγώ μίλησα για την φορολόγηση κατά 90% των υπερκερδών στο τέλος του έτους με βάση τους υπολογισμούς της ΡΑΕ. Αποφεύγετε να αναφέρετε ότι έχουμε φτιάξει ένα μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων και έχουμε εισπράξει 2,7 δις σε 3 μήνες. Αυτός ο μηχανισμός γίνεται υποχρεωτικός στην Ε.Ε., άρα κάτι καλό θα έχουμε κάνει». «Ήδη έχουμε επιστρέψει 300 εκατ. ευρώ στους καταναλωτές το πρώτο εξάμηνο», πρόσθεσε.

«Αυξήθηκαν τα επιτόκια. Σώπα. Σώπα που το ανακαλύψατε εσείς. Σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν. Και σε αυτό ο Μητσοτάκης φταίει. Απαιτείται σοβαρότητα και καλό θα ήταν να αποφεύγετε την κινδυνολογία γιατί έχετε πέσει έξω σε όλα τις προβλέψεις σας που έχετε κάνει τους τελευταίους 18 μήνες», ανέφερε ο πρωθυπουργός και είπε πως «ο Ουίνστον Τσώρτσιλ συμβούλευε «να κοιτάς τα γεγονότα γιατί σε κοιτούν και εκείνα». Αλλού η πραγματικότητα αλλού ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η χώρα συνεχίζει χωρίς να κοιτά τον ΣΥΡΙΖΑ». «Οι πολίτες ξέρουν ποιοι μπορούν να χτίσουν τις επόμενες μέρες με σταθερότητα, με συνέπεια και με συνέχεια», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This