Σε… χαμηλή πτήση ο Ανδρουλάκης!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «πληρώνει» τις εσωκομματικές διαδικασίες ενός κλειστού ιερατείου που αποτελείται μονάχα από προσωπικούς του φίλους

Must Read

Ο αρχικός ενθουσιασμός που προκάλεσε η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνει να εξασθενεί πίσω από άχαρες εσωκομματικές διαδικασίες ενός κλειστού ιερατείου, που αποτελείται μονάχα από προσωπικούς του φίλους.

Η στρατηγική των ίσων αποστάσεων από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου, στην οποία έχει καταλήξει, δεν βοηθά, σύμφωνα με ορισμένους και εντός ΠΑΣΟΚ, στην ενίσχυση των ταυτοτικών, πολιτικών/παραταξιακών χαρακτηριστικών του Κινήματος. Αντίθετα, το εμφανίζει ως «παίκτη ευκαιρίας» που θα αποφασίσει κατά πού θα τραβήξει, αναλόγως με τα «κέρδη» που θα βρίσκονται πάνω στο τραπέζι εκείνη την ώρα. Η τακτική αυτή, όπως επισημαίνουν, αντιφάσκει ευθέως με τη διακήρυξη Ανδρουλάκη ότι το κόμμα του «ακολουθεί πολιτική αρχών».

Αρκετά στελέχη της εναπομείνασας παλαιάς φρουράς προχωρούν ένα βήμα παρακάτω, υποστηρίζοντας σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι ο Ανδρουλάκης δεν φαίνεται να δικαιολογεί τη φήμη του κι ότι εξαντλείται σε πορείες χαμηλών πτήσεων. Κατά μία άποψη, μάλιστα, δείχνουν να συμφωνούν εκ των υστέρων με το επιχείρημα που ακούστηκε στις εσωκομματικές κάλπες από τους αντιπάλους του, ότι δεν μπορεί να κρατά δυο καρπούζια στο ένα χέρι.

Οι ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις τον εμποδίζουν να έχει συστηματική παρουσία στην εσωκομματική ζωή και κυρίως στις εγχώριες εξελίξεις, όπου η φωνή του είναι αδύναμη. Στην πραγματικότητα, σχολιάζουν δηκτικά ορισμένοι, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει έναν «πρόεδρο εξωτερικού», που μοιάζει κάποιες φορές με επισκέπτη στη χώρα.

Κυρίως δεν δείχνει, σύμφωνα με μια βασική διαπίστωση, να εμπιστεύεται τις δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα του, το οποίο, ελλείψει κρυστάλλινης στρατηγικής και παρουσία μιας ενοχλητικής κακοφωνίας που εκδηλώνεται από τη «δεξιά πτέρυγα», εμφανίζεται καχεκτικό στην παραγωγή πολιτικών γεγονότων μεγάλης σημασίας. Η ανοχή που τηρεί απέναντι σε ατυχείς περιπτώσεις, όπως της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, η οποία παίρνει ευθέως αντικομματικές θέσεις, συνιστά πλήγμα γοήτρου.

«Είμαι έτοιμος να αναλάβω πρωθυπουργός»

Αλλο τόσο ενοχλητικές είναι οι παρεμβάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος σε μια ακραία επίδειξη πολιτικής γραφικότητας δήλωσε προ ημερών ότι «είμαι έτοιμος να αναλάβω πρωθυπουργός»!

Είναι αυτονόητο ότι προ των επικείμενων εκλογών η Χ. Τρικούπη αποκλείεται να λάβει σκληρά διοικητικά μέτρα. Ομως ένα τμήμα της κομματικής βάσης βράζει με τα καμώματα αυτά του πρώην υπουργού, ο οποίος συμπεριφέρεται εδώ και καιρό, όπως του καταλογίζουν, σαν να ήταν ο 158ος βουλευτής της Ν.Δ.

Η υπομονή αρκετών εντός του ΠΑΣΟΚ έχει εξαντληθεί. Και πριν από λίγες ημέρες στα Τρίκαλα, παρουσία του φίλεργου και ευγενούς εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Δημήτρη Μάντζου, ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Οικονόμου, σύμφωνα με το trikalavoice.gr, χαρακτήρισε οργισμένος «ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα την κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να μεταβεί στην πόλη και να προλογίσει το βιβλίο πολιτευτή της Ν.Δ.», ζητώντας καταχειροκροτούμενος να του τραβήξουν τα λουριά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This