Από αποτυχία σε αποτυχία οδηγείται η εξωτερική πολιτική της χώρας

Χωρίς την Ελλάδα η συνάντηση για τη Λιβύη - Αναβλήθηκε το ταξίδι Δένδια στη Βεγγάζη

Must Read

Τουλάχιστον προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά η Ελλάδα θα είναι απούσα σε μια συνάντηση για τη Λιβύη, ενώ φυσικά η Τουρκία θα παρευρίσκεται. Τα μεγάλα λόγια και οι δηλώσεις τύπου «γιοκ, κ. Ερντογάν», για εσωτερική κατανάλωση, δεν έχουν -όπως φαίνεται- πέραση στη διπλωματική σκακιέρα.

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια αποδεικνύονται ακόμη από με τη δύσκολη συνύπαρξη ΜητσοτάκηΔένδια, αλλά και από τις αποτυχίες, που εν μέρει έρχονται ως απόρροια της ύπαρξης διαφορετικών γραμμών στην κυβέρνηση. Παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας, παράδοση άνευ όρων στις επιταγές των ΗΠΑ, απουσία από σημαντικά φόρα με αντικείμενο την ανατολική Μεσόγειο είναι μερικά από όσα έχουν συμβεί και δεν περιποιούν τιμή για την ελληνική διπλωματία, από όπου κι αν αυτή ασκείται.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova, εκπρόσωποι της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και της Ιταλίας, της Γερμανίας καθώς και της Αιγύπτου και της Τουρκίας θα έχουν συνάντηση στο Λονδίνο για να συζητήσουν την κρίση στη Λιβύη, από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου. Η Ελλάδα θα είναι απούσα, όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις.

Περίεργη αναβολή

Παράλληλα, χθες είχαμε την περίεργη αναβολή του ταξιδιού του Νίκου Δένδια στη Βεγγάζη. Στις 11.06 βγήκε ανακοίνωση για το ταξίδι και ζητήθηκε η διαθεσιμότητα από τους εκπροσώπους του Τύπου για συμμετοχή στο ταξίδι, και στις 12.00 εκδόθηκε ανακοίνωση αναβολής.

Η πρώτη ανακοίνωση: «Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αυθημερόν την προσεχή Κυριακή 23 Οκτωβρίου στη Βεγγάζη. Λεπτομέρειες προγράμματος θα σταλούν μόλις οριστικοποιηθεί πλήρως. Παρακαλούνται όσοι από εσάς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην επίσκεψη να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην Υπηρεσία Ενημέρωσης ([email protected]) μέχρι σήμερα (σ.σ.: χθες) στις 2 μ.μ.».

Σε ερώτηση της «δημοκρατίας» για τους λόγους της αναβολής, η απάντηση ήταν ότι ορισμένοι από αυτούς που έπρεπε να συναντήσει ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσαν αδυναμία. Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι εύλογα. Προγραμμάτισαν επίσκεψη χωρίς να ενημερώσουν τη Λιβύη ή μήπως θέλησαν να μπουν σφήνα πριν από τη συνάντηση του Λονδίνου και απέτυχαν;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This