Κινεζική Πρεσβεία: Η επιτυχημένη συνεργασία Κίνας-Ελλάδας να εμπνέει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη

Η Κίνα σταθερή στην επιδίωξη «έργων παγκόσμιας συνεργασίας, θα διεξάγει πάντα ξένες επενδύσεις και συνεργασία με βάση το αμοιβαίο όφελος»

Must Read

Εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα δήλωσε σήμερα ότι η επιτυχία της συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας στο λιμάνι του Πειραιά, θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και έμπνευση μεταξύ άλλων εταίρων και συνεργατών της Κίνας στην Ευρώπη, καθώς ορισμένα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης εικάζουν για την επιρροή της Κίνας στον τοπικό τομέα θαλάσσιων μεταφορών, όπως στη Γερμανία.

Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες ότι «η Κίνα είναι το αφεντικό» στο λιμάνι του Πειραιά και τη σύγκριση με την επένδυση του κινεζικού Ομίλου COSCO στο γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου, ο εκπρόσωπος είπε ότι η επιτυχία της συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας στο λιμάνι του Πειραιά είναι ξεκάθαρη σε όλους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα globaltimes.cn, σύμφωνα με την κινεζική Πρεσβεία, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) πραγματοποίησε έσοδα 145,8 εκατ. ευρώ (144,3 εκατ. δολ.) κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, αυξημένα κατά 28,2% σε ετήσια βάση και τα μικτά κέρδη της περιόδου ανήλθαν στα 83,146 εκατ. ευρώ. , αύξηση 49,1% από έτος σε έτος.

«Η επιτυχία της διεθνούς συνεργασίας δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα της επαγγελματικής ικανότητας διαχείρισης των επενδυτών, αλλά συνέβαλε και η πίστη να σημειωθεί πρόοδος από τις δύο πλευρές στη συνεργασία», είπε ο εκπρόσωπος.

«Υπό το πρίσμα της επιτυχημένης συνεργασίας στο λιμάνι του Πειραιά, οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη και να ενθαρρύνονται από τη συνεργασία», σημείωσε ακόμα ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα θα παραμείνει σταθερή στην επιδίωξη «έργων παγκόσμιας συνεργασίας και θα διεξάγει πάντα ξένες επενδύσεις και συνεργασία με βάση το αμοιβαίο όφελος».

Έχοντας την έγκριση από την ελληνική κυβέρνηση το 2016, ο κινεζικός όμιλος COSCO Shipping ολοκλήρωσε την εξαγορά του 67% του ΟΛΠ τον Οκτώβριο του 2021 με 368,5 εκατ. ευρώ.

Το λιμάνι του Πειραιά είναι σημαντικό λιμάνι για κρουαζιερόπλοια, πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων και κέντρο συντήρησης για τη Μεσόγειο και την Ευρώπη, με ετήσιο όγκο διαδικασιών εμπορευμάτων 7,2 εκατομμύρια TEU, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This