Ο Μητσοτάκης αρνείται να δει την επιτροπή PEGA!

Άφαντοι όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Μόνο ο Γεραπετρίτης... καταδέχτηκε να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους απεσταλμένους

Must Read

Η παρουσία των μελών της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνούν το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα προκαλεί έντονο εκνευρισμό στο Μαξίμου.

Οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου κρύβονται από την επιτροπή, εκδηλώνοντας -τις τελευταίες ώρες- κινήσεις δυσφορίας και πανικού. Ο μόνος που θα συναντήσουν οι Ευρωπαίοι σε ένα «εχθρικό έδαφος» θα είναι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κλήση του ιδίου για κατάθεση ενώπιον της επιτροπής συνιστά «πράξη εντυπωσιασμού» από την πλευρά των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. «Ο πρωθυπουργός δεν έχει να προσθέσει κάτι, έχει τοποθετηθεί δημόσια» ξεκαθάρισε, άλλωστε, προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως, την οποία -προφανώς- επέβαλε και στους μεγάλους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, να κρυφτούν από την επιτροπή, προκαλεί διεθνώς αρνητικά σχόλια. «Η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με τους αξιωματούχους της PEGA εντείνει τις υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις. Αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της, τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές», παρατηρεί ο «Economist».

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εντείνει το σφυροκόπημα, σημειώνουν ότι «Μητσοτάκης, Δημητριάδης, Λαβράνος και Μπίτζιος μετά την Εξεταστική, τώρα κρύβονται και από την PEGA για το Predator» και ότι ο πρωθυπουργός «συνεχίζει να επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Ο Τζανακόπουλος θα συναντηθεί με την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο μεταξύ, έπειτα από σχετική επιστολή της γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ολγας Γεροβασίλη προς τον πρόεδρο και τα μέλη της PEGA, ο βουλευτής και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Τζανακόπουλος θα συναντηθεί σήμερα μαζί τους, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του κόμματος και να παραδώσει το πόρισμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Η επιτροπή θα συναντηθεί επίσης και με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Γιάννη Κεφαλογιάννη, καθώς και με μέλη της που προέρχονται από τα υπόλοιπα κόμματα. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολίασε αιχμηρά ότι «η “σκανδαλολογία” και η “ηθικολογία”, στις οποίες επιδίδεται με πάθος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι λύση στο πρόβλημα της πολιτικής του ανεπάρκειας. Δεν είναι σωσίβια, όπως ελπίζει, αλλά είναι το μόνο που ξέρει να κάνει».

Σήμερα το απόγευμα οι επαφές της PEGA στην Ελλάδα θα ολοκληρωθούν με συναντήσεις που θα έχουν τα μέλη της με πολιτικούς και δημοσιογράφους που έπεσαν θύματα του Predator και, συγκεκριμένα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Υποκλοπές: Ο «Economist» εμπλέκει τον Κυριάκο

Νέος κύκλος διεθνούς διασυρμού της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει αρχίσει, με τον «Economist» να ρίχνει ευθείες βολές, καθώς σε χθεσινό του δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η απροθυμία της κυβέρνησης να συναντήσει τους ερευνητές της PEGA εγείρει υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις.

Το διεθνούς φήμης περιοδικό αναφέρει ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε απόπειρα πέρυσι να χακάρει το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ενός κόμματος της αντιπολίτευσης και υπογραμμίζει πως η έρευνα του ελληνικού Κοινοβουλίου έληξε ξαφνικά τον περασμένο μήνα, όταν οι βουλευτές της κυβέρνησης μπλόκαραν τα αιτήματα της αντιπολίτευσης να κληθούν σημαντικοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και διευθυντικά στελέχη της Intellexa, μιας εταιρίας που ελέγχεται από το Ισραήλ με έδρα την Αθήνα που πούλησε την Predator, και ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, ο τότε επικεφαλής του γραφείου του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον «Economist, η ευρωπαϊκή επιτροπή μπορεί να δυσκολευτεί να ξεμπερδέψει. Ομως, αν βρει στοιχεία ότι η κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από τις υποκλοπές, θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τις πιθανότητες του κ. Μητσοτάκη να κερδίσει τις εκλογές την επόμενη άνοιξη. Οπως γράφει το περιοδικό, η PEGA θα διερευνήσει εάν το κυβερνών κόμμα χρησιμοποίησε λογισμικό υποκλοπής spyware για να κατασκοπεύει παράνομα πολιτικούς και δημοσιογράφο, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι αγόρασε το ισραηλινό λογισμικό Predator, ωστόσο η απροθυμία των αξιωματούχων να συναντηθούν με τους ανακριτές έχει τροφοδοτήσει τις ανησυχίες ότι το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, ενεπλάκη σε μια προσπάθεια πέρυσι να χακάρει το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This