Το Μαξίμου προσπαθεί να βγάλει τον Μητσοτάκη… θύμα των παρακολουθήσεων 

Ο Οικονόμου έβγαλε... θύμα τον Κυριάκο

Must Read

Πανικός επικρατεί στο Μαξίμου μετά τις νέες αποκαλύψεις για τον παρακρατικό μηχανισμό που στήθηκε προκειμένου να παρακολουθούνται 33 υπουργού, πολιτικά στελέχη και επιχειρηματίες.

Την λίστα έφερε στο φως η εφημερίδα «Documento», με το δημοσίευμα να έχει προκαλέσει την οργή πολιτικών προσώπων, ενώ παράλληλα έχει γίνει ήδη θέμα σε διεθνή ΜΜΕ. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιχείρησε να μεθοδεύσει το «κουκούλωμα» της υπόθεσης των υποκλοπών, ωστόσο οι νέες αποκαλύψεις πέφτουν σαν κεραυνός στο Μαξίμου και προκαλούν τριγμούς στην κυβέρνηση, με πολιτικούς κύκλους να σχολιάζουν ότι το ήρθε το «τέλος» για τον Κυριάκο. 

Βέβαια, το Μαξίμου επιμένει στην προσπάθεια συσκότισης και επιτίθεται στον εκδότη-δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να τον αποκαλεί «συκοφάντη».

Σήμερα, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με τον ίδιο να επιχειρεί να παρουσιάσει ως… θύμα τον Μητσοτάκη!

Ο Οικονόμου επανέλαβε το αφήγημα ότι οι ελληνικές αρχές δεν προμηθεύτηκαν κακόβουλο λογισμικό και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να… διαλευκάνει το σκάνδαλο.

«Έαν οι αποκαλύψεις του Documentο και η λίστα του Βαξεβάνη ευσταθούν, αν έχει φτάσει στο σημείο να παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών, τότε μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπείας. Εάν έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακολουθούνται με Predator, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, κατά τη λογική του Σπίρτζη, παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτές είναι οι πραγματικές διαστάσεις» ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρουσιάζοντας ως θύμα τον πρωθυπουργό, ο οποίος μόλις ανέλαβε την εξουσία, φρόντισε να πάρει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ.

«Δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο. Επικαλούντο πηγές που διέθεσαν τα στοιχεία σε εκείνους που τα παρουσιάζουν. Και θυμίζει κάτι απ’ αυτό με κάποιους που φορούσαν κουκούλες» σχολίασε και υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις έχουν… «κατασκευαστεί»: «Τα λογισμικά αυτά δεν τα χρησιμοποιεί καμία αρχή στην χώρα μας. Η κυβέρνηση έχει έτοιμη την δριμεία θεσμική της αντίδραση στο φαινόμενο αυτό. Θα προχωρήσουμε στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους στην Ελλάδα και θα είναι η χώρα μας η πρώτη στην Ευρώπη που το κάνει αυτό» δήλωσε.

Στην ερώτηση για το οποίος κρύβεται πίσω από διαρροές, ο Οικονόμου απάντησε αμήχανος: «η λογική σκέψη που μπορεί να καταλάβει κανείς ποιος σε ένα ασταθές περιβάλλον θα είχε κέρδος και όφελος να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Μέσα σε μια διεθνή και μεγάλη καταιγίδα η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχαν να κρατήσουν την Ελλάδα ασφαλή και σταθερή».

Μάλιστα, ο Οικονόμου κατηγόρησε όσους προσπαθούν να συνδέσουν τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ με την χρήση κακόβουλων λογισμικών από τις επίσημες ελληνικές αρχές. «Γίνεται προσπάθεια να τα συνδέσουν. Τα έχουμε πει ήταν νόμιμη η επισυνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη. Είναι άλλο ζήτημα, η νόμιμη επισύνδεση έγινε εισαγγελικό λειτουργό» υποστήριξε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This