Τρίτη 15/6/2021

«Τσουπ» και… βολεύτηκε ο Βενιζέλος! Από πρόεδρος, καθηγητής στο ΑΠΘ

Εμφανίζεται ξανά έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες στα έδρανα του ΑΠΘ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς θα διδάσκει δύο μαθήματα στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών το χειμερινό εξάμηνο και ένα μάθημα στο μεταπτυχιακό Συνταγματικού Δικαίου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει την πρώτη του διάλεξη στο προπτυχιακό την προσεχή Τρίτη (22/10) στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, ενώ θα προσκληθούν τα τμήματα των πρωτοετών φοιτητών να την παρακολουθήσουν. Το μάθημα που θα διδάξει είναι Συνταγματικό Δίκαιο και εντάσσεται στο Α’ χειμερινό εξάμηνο.

Μία μέρα νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει μάθημα σε φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Βενιζέλος θα διδάξει Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία (1821-1975), Πολιτειολογία και Συνταγματικό Δίκαιο.

Ποιοι άλλοι επιστρέφουν

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά την απόφασή του να μη συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, έκανε σχετική αίτηση στις 26 Ιουνίου στο ΑΠΘ, η οποία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου, οπότε και αποφασίστηκε η «άρση αναστολής των καθηκόντων του καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Νομικής, Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω λήξης της θητείας του ως βουλευτή».

Μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο επιστρέφουν στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ στον τομέα Συνταγματικού Δικαίου και ο πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Χρυσόγονος, καθώς και η Ιφιγένεια Καμτσίδου, σύντροφος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ