Ο πρόεδρος του ΑΠΕ γράφει και στο κυβερνητικό «Manifesto»

Το τελευταίο που ενδιαφέρει τον Αιμίλιο Περδικάρη, είναι η αξιοπιστία και η πολυφωνία που πρέπει να έχει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρκεί να εξυπηρετεί την κυβέρνηση

Must Read

Αυτό δεν ξανάγινε! Ο πρόεδρος και διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) Αιμίλιος Περδικάρης εργάζεται παράλληλα στη νεοδημοκρατική εφημερίδα «Manifesto» και υπογράφει με το ψευδώνυμο «Μάρκος Παλαιολόγος», σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας».

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει θέση (το ΑΠΕ είναι στην άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως η ΕΡΤ και η ΕΥΠ), γιατί ο πρόεδρος και διευθυντής του ΑΠΕ έχει αποκλειστική απασχόληση και οφείλει αυτός πρώτος απʼ όλους να διαφυλάττει την αξιοπιστία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο… Μάρκος Παλαιολόγος έγραψε χθες ένα άρθρο με τίτλο «Το… πουλί του Twitter σε περιδίνηση». Ομως, ο κ. Περδικάρης έχει αποδείξει κι άλλες φορές στο παρελθόν πως το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία και η πολυφωνία που πρέπει να έχει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρκεί να εξυπηρετεί την κυβέρνηση.

Μόλις πριν από πέντε ημέρες το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τού έστειλε επιστολή με την οποία τον εγκαλεί ότι συχνά και από επιλογή δημοσιεύει θέματα αρνητικά για την κυβέρνηση μόνο όταν υπάρχει απάντηση των κυβερνητικών παραγόντων, χωρίς να κάνει αναφορά στην είδηση.

«Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε σε ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των αρχών της πολυφωνίας. Γινόμαστε συχνά αποδέκτες καταγγελιών που σχετίζονται με την προβολή θεμάτων της επικαιρότητας μόνον μέσω της δημοσιοποίησης απαντήσεων κυβερνητικών παραγόντων, χωρίς αναφορά στην είδηση που προκάλεσε την απάντηση ή σε τοποθετήσεις που συμπληρώνουν την εικόνα. Πρόσφατο παράδειγμα, η παράλειψη της θέσης της εφημερίδας “DOCUMENTO” που αφορούσε το φλέγον θέμα των υποκλοπών επικοινωνιών», επισήμανε η ΕΣΗΕΑ, προσθέτοντας: «Κατανοούμε, επίσης, τον όγκο δημοσιογραφικού περιεχομένου που καλείται να διαχειριστεί το πρακτορείο, η συγκεκριμένη, ωστόσο, πρακτική επαναλαμβάνεται σε βαθμό που παραπέμπει σε επιλογή. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν προς όφελος της αξιοπιστίας του ΑΠΕ-ΜΠΕ την οποία όλοι επιθυμούμε και στηρίζουμε. Σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που πλήττουν το κύρος του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων…»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This