ΕΥΠ: Παρακολουθούσε και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων!

Θύματα των υποκλοπών (και) οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις

Must Read

Τα όρια πλέον έχουν χαθεί από τον ορίζοντα. Η νέα λίστα, εκτός από πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες, περιέχει και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΔΑΕΕ, θύματα παρακολούθησης από την ΕΥΠ! Οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας, θύματα παρακολούθησης από την Υπηρεσία Πληροφοριών, της οποίας προϊστάμενος είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πόση κανονικότητα περιέχει η πρόταση: «Η ΕΥΠ παρακολουθεί τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ και ΓΔΑΕΕ»; Αραγε οι κύριοι Κωνσταντίνος Φλώρος, Χαράλαμπος Λαλούσης και Θοδωρής Λάγιος αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια;

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου είναι αμήχανη, εκτός τόπου και χρόνου, και δείχνει ενοχή αλλά και φόβο για ενδεχόμενες νέες αποκαλύψεις. Πάλι μιλάει για μυθεύματα ο κ. Οικονόμου, αλλά εδώ πλέον υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Δεν μιλάμε για παρακολούθηση από ένα παράνομο λογισμικό, από το Predator, που ο κ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός αλλά και όσοι υπουργοί τολμούν να βγουν να μιλήσουν υποκρίνονται ότι χρησιμοποιείται αόριστα από κάποιους ιδιώτες. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθείται από την ΕΥΠ.

Γνωρίζει ο κ. Οικονόμου ότι δεν παρακολουθούνται οι συγκεκριμένοι από την ΕΥΠ και μιλάει για ψεύδη; Αν γνωρίζει, γιατί ψεύδεται επί μήνες ότι κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει γνώση των Ελλήνων που παρακολουθούνται από την ΕΥΠ;

Στην απάντηση-μνημείο αμηχανίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Οσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία. Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα. Απέναντι σε αυτή την παρωδία η κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ, με την απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και, φυσικά, με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Είναι χαρακτηριστική και η σιωπή από την πλευρά των κυρίων Κωνσταντίνου Φλώρου (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), Χαράλαμπου Λαλούση (αρχηγός ΓΕΣ) και Θοδωρή Λάγιου (ΓΔΑΕΕ), μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση παρακολούθησής τους. Το «ουδέν σχόλιον», στη δική τους περίπτωση, δεν αρκεί, καθώς μιλάμε για τους ανθρώπους που διοικούν τις Ενοπλες Δυνάμεις και αποφασίζουν για τις αγορές οπλικών συστημάτων.

Οι αρχηγοί ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης (αριστερά) και ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος

Από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., που είδε άλλο ένα μέλος του να βρίσκεται σε λίστα παρακολούθησης, την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, καμία αντίδραση. Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση να αφήσει τους εξυπνακισμούς. «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για ακόμη μια φορά τον δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων. Τα πράγματα, ωστόσο, είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εκτός από τους προαναφερθέντες, στη νέα λίστα παρακολουθήσεων βρίσκονται τα ονόματα του αποθανόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, του δημοσιογράφου Αρη Σπίνου, του Μιχάλη Οικονομάκη, προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, στενού συνεργάτη του μεγαλοεπιχειρηματία Βαγγέλη Μυτιληναίου, του Γιώργου Φιλιόπουλου, επί τριετία -μέχρι τον περασμένο Αύγουστο- CEO της εταιρίας Enterprise Greece, και του Γιάννη Ζερβάκη, ο οποίος είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Βουλή: Ο Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να πάει στη Βουλή. Η αντιπολίτευση είναι στα κάγκελα με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ που θα συζητηθεί στη Βουλή δεν ικανοποιεί κανέναν και θα πρέπει ο πρωθυπουργός αυτή τη φορά να απαντήσει.

Πάντως, αν είναι πρόκριμα του τι θα συμβεί, το γεγονός ότι αγνοεί επί πέντε εβδομάδες τις ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν περιμένουμε και πολλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία για εργασιακό bullying: «Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί επειδή έβγαινε στη σύνταξη»

Μία σοβαρότατη καταγγελία που αφορά σε εργασιακό εκφοβισμό, έρχεται στο «φως», με πρωταγωνίστρια μία 60χρονη, που απασχολείτο σε ιδιωτική...

More Articles Like This