Κόβουν γέφυρες οι ανανεωτικοί του ΠΑΣΟΚ

Aυτά δεν πτοούν την ηγεσία όσο έχει στηρίγματα όπως η Κατερίνα Λάσπα

Must Read

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης εξαντλείται σε χαμηλού βεληνεκούς διαδρομές, επιχειρώντας να πατήσει σε δύο βάρκες, με αποτέλεσμα στο τέλος να βρέχει τα μπατζάκια του, στο κόμμα του πληθαίνουν οι φωνές που του υποδεικνύουν ότι είναι ανέφικτη η προγραμματική συνεργασία με τη Ν.Δ.

Την περασμένη Κυριακή συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή της Ανανεωτικής Αριστεράς, η οποία αποτελεί υπολογίσιμη τάση εντός του Κινήματος. Το βασικό συμπέρασμα συνιστά καμπάνα στην ηγεσία, αφού διαπιστώνεται ότι «η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. με την κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι προγραμματική. Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η Ν.Δ. με τις πολιτικές που ασκεί δεν αποτελεί πλέον πυλώνα σταθερότητας στη χώρα. Κύριο μέλημα της ηγετικής ομάδας είναι η παραμονή της στην εξουσία και μόνο. Η Ν.Δ., ανεξάρτητα από ποιο πρόσωπο βρίσκεται στην ηγεσία του κόμματος, δεν μπορεί να αποτελεί προνομιακό σύμμαχο για ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που έχει σε προτεραιότητα τα θέματα θεσμών, διαφάνειας και δημοκρατίας».

Στα ίδια νερά, όμως, κινείται και η πολιτική απόφαση των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία -της παράπλευρης συνιστώσας που, ομού με την Ανανεωτική Αριστερά, συμβολίζει την αριστερή διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.-, αφού διαπιστώνει ότι η Ν.Δ. «παραμένει αυτό που υπήρξε ιστορικά: μια βαθιά συντηρητική και αντι-μεταρρυθμιστική παράταξη».

Και οι δύο επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος -σύμφωνα με την Ανανεωτική Αριστερά- ζητά διαρκώς «προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς συνεκτικό σχέδιο, ενώ δεν έχει ψελλίσει την παραμικρή αυτοκριτική για την προηγούμενη συνεργασία του με ένα από τα πιο αντιδραστικά κόμματα, όπως οι ΑΝ.ΕΛ. Οι όποιες προσπάθειές του για την άσκηση μιας εποικοδομητικής αντιπολίτευσης σκοντάφτουν στη λογική της κατά μέτωπον επίθεσης, η οποία -αν και οξεία- δεν επικεντρώνεται στις ταξικές πολιτικές της Ν.Δ.».

Βεβαίως όλα αυτά δεν πτοούν την ηγεσία όσο έχει στηρίγματα όπως η Κατερίνα Λάσπα. Η ξεπερασμένη τηλεοπτική παρουσιάστρια, τοποθετήθηκε στον τομέα εθελοντισμού και δηλώνει σεμνά ότι στην απόφασή της έπαιξε καταλυτικό ρόλο ο ενθουσιασμός και η διάθεση προσφοράς του Ν. Ανδρουλάκη, πράγμα που την κολάκευσε…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This