Προσφυγή του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΕΔΔΑ για τις υποκλοπές!

Διεθνοποιεί την παρακολούθηση του από τον Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Must Read

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο προσέφυγε χθες (5.12.2022) ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση των υποκλοπών. Aν και η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, επί τρίμηνο το 2021, ομολογήθηκε από τα πιο επίσημα χείλη, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν του δόθηκε η δυνατότητα μέχρι και σήμερα ούτε να πληροφορηθεί με επίσημο τρόπο τους λόγους για τους οποίους η «επισύνδεσή» του είχε διαταχθεί, ούτε να κινήσει δικαστικώς ή ενώπιον της Βουλής κάποια διαδικασία για τον χαρακτηρισμό της επισύνδεσης αυτής ως παράνομης, όπως όντως ήταν.

Με αυτό τον τρόπο παραβιάστηκε το δικαίωμα του για «αποτελεσματικό ένδικο βοήθημα» (effective remedy), που κατοχυρώνει το άρθρο 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.).

Στην προσφυγή του υπογραμμίζει το γεγονός ότι ούτε η ισχύουσα νομοθεσία ούτε –ακόμη χειρότερα- το κατατεθέν κυβερνητικό νομοσχέδιο προβλέπουν ένα στοιχειωδώς αποτελεσματικό ένδικο βοήθημα γι’ αυτόν τον σκοπό, κάτι που από χρόνια σε σειρά αποφάσεών του το Ε.Δ.Δ.Α. έχει απερίφραστα καταδικάσει.

Με την εν λόγω κίνηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επιδιώκει την εφαρμογή αυστηρών κανόνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, που να διασφαλίζουν για όλους τους πολίτες δυο από τα πολυτιμότερα έννομα αγαθά στις σύγχρονες κοινωνίες: την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της επικοινωνίας όλων μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This