Ν. Ανδρουλάκης: «Δούρειος Ίππος της ΝΔ η Καϊλή, ήταν ξένο σώμα από καιρό»

Το γυαλί με την παράταξη είχε σπάσει ήδη από το καλοκαίρι, ανέφερε

Must Read

Εξοργισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με την Εύα Καϊλή η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ, μια υπόθεση η οποία από χθες έχει αναστατώσει το πανελλήνιο και την πολιτική σκηνή της χώρας.

Η ευρωβουλευτής έχει συλληφθεί για την υπόθεση και κρατείται στο Βέλγιο ενώ βρέθηκαν και χρήματα σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι της.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε την απόφαση της διαγραφής της από το κόμμα αλλά και τις σχέσεις που είχε μαζί της. Είναι χαρακτηριστικό ότι την αποκάλεσε  «Δούρειο Ίππο της Νέας Δημοκρατίας».

Δείτε επίσης: Βρέθηκαν σακούλες με χρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή: Πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο – Υπό ανάκριση και ο πατέρας της

«Δεν είμαι δικαστής. Από την προηγούμενη εβδομάδα με ξένισε η αναφορά στο Κατάρ και πήρα δημοσίως αποστάσεις από τις θέσεις της. Επί της ουσίας δεν ξέρω που θα πάει αυτή η υπόθεση. Χθες βράδυ πήρα την απόφαση αυτή (σ.σ. της διαραφής) για να προστατεύσω την παράταξη. Η διαγραφή έγινε για πολιτικούς λόγους. Το ποτήρι δεν είναι μισογεμάτο, έχει ξεχειλίσει», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως το γυαλί με την ευρωβουλευτή είχε ήδη σπάσει από το περασμένο καλοκαίρι καθώς ότι έγινε η καταγγελία του για την υπόθεση με τις παρακολουθήσεις η ίδια είχε δηλώσει πως θεωρούσε ότι ήταν κάτι συνηθισμένο και συνέβαινε συχνά σε πολλούς ευρωβουλευτές.

Δείτε επίσης: Το βίντεο που καίει την Εύα Καϊλή

«Ακόμη, ενημερώθηκα ότι στην Επιτροπή Pega της Ευρωβουλής που ασχολείται με τις υποκλοπές προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα και ότι επεδίωκε να μην συζητηθεί το θέμα αυτό στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, η Εύα Καϊλή ήταν εδώ και πολύ καιρό «ξένο σώμα» στο ΠΑΣΟΚ και είχε ληφθεί η απόφαση να μην είναι ξανά υποψήφια.

«Είχα ενημερώσει πως η κα Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ γιατί λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ. Ήδη από τη στιγμή που έκανε τις δηλώσεις για το Κατάρ το ποτήρι ξεχείλισε. Άλλοι θα πουν ότι καθυστερήσαμε, άλλοι θα πουν ότι βιαστήκαμε. Σας λέω λοιπόν πως από το Σεπτέμβριο είχα πει ότι η κα Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε επίσης: Σύλληψη έγινε η προσαγωγή της Εύας Καϊλή! Η συνάντησή της με τον υπουργό του Κατάρ

«Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξή μας επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ίππου. Δεν θα δεχθώ κανένα εμπόδιο. Μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 



 

Για την υπόθεση της Ευρωβουλευτή πήρε θέση και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, χαρακτηρίζοντας την «μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό πλέον ζήτημα».

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αποφασίσει να μην συμπεριληφθεί η κα Καϊλή σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Από χθες το επίπεδο αλλάζει, έχουμε ένα μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό πλέον ζήτημα. Ένα ζήτημα αδιαφάνειας, ζήτημα φερόμενης διαφθοράς, ζήτημα πολιτικής ηθικής στο οποίο δεν χωράει ούτε σκιά ούτε καμία ανοχή», είπε ο κ. Μάντζος στον ΣΚΑΙ.

Δείτε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις: Διέγραψαν την Καϊλή και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Χαρακτήρισε «αυτονόητη» την διαγραφή από το κόμμα και κάλεσε την κ. Καϊλή να παραδώσει την έδρα της στην παράταξη.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «συγκεκριμένες, σημαντικές και αγεφύρωτες αποστάσεις και διαφοροποιήσεις της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, τις θέσεις και τις αξίες που αυτό εκφράζει» και τόνισε πως δεν θα υπάρχει «καμία ανοχή στη διαφθορά, καμία ανοχή στην αδιαφάνεια. Μόνο στο φως και στο προσκήνιο η πολιτική αντιπαράθεση με τα μεγάλα συμφέροντα. Θα είμαστε άτεγκτοι και ανεπιφύλακτοι σε κάθε ανάλογη υπόθεση».

 

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This