Στο «στόχαστρο» των Αρχών εδώ και 1,5 χρόνο η Εύα Καϊλή!

Έρχεται «καταιγίδα» αποκαλύψεων

Must Read

Εδώ και 1,5 χρόνο η Εύα Καϊλή που συνελήφθη για το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού αξιωματούχων από το Κατάρ είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των Βελγικών Αρχών. 

Αυτό υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος επικαλείται πηγές από την αστυνομική υπηρεσία του Βελγίου και από την OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης).

«Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε προσελκύσει την προσοχή τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν και είχε τεθεί σε παρακολούθηση» αναφέρει στο ρεπορτάζ του InsideStory. Παράλληλα Γερμανός σοσιαλδημοκράτης του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε στον δημοσιογράφο: «Αυτό που βλέπετε τώρα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Φοβάμαι πολύ χειρότερα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος της βελγικής Le Soir Λουί Κολάρ, ένας από τους τρεις ρεπόρτερ που αποκάλυψαν το σκάνδαλο, ο οποίος δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι πιστεύει πώς «αυτό είναι μόνο η αρχή».

«Από τότε ξεκινήσαμε τη δημοσιογραφική μας έρευνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη αποκάλυψη την Παρασκευή, παράλληλα με την τεράστια αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε στην πόλη των Βρυξελλών» ανέφερε σημειώνοντας ότι η έρευνα των αστυνομικών είχε ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου.

Ο Λουί Κολάρ  ανέφερε ότι «οι ανακριτές υποψιάζονται ότι το Κατάρ προσφέρει χρήματα σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι ουσιαστικά τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν την Παρασκευή σε πολύ μεγάλες ποσότητες, στην αρχή, στο σπίτι του πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, και αργότερα, μέσα στην ημέρα, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μία εκ των αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, η Ελληνίδα Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε επίσης μεγάλη ποσότητα χρημάτων. Δεν ξέρουμε ακριβώς το ποσό (σ.σ. όσον αφορά στην κα Καϊλή), αλλά μιλάμε σίγουρα για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» είπε και πρόσθεσε για τον πατέρα της Καϊλή που συνελήφθη: «Οι ανακριτές είδαν τον πατέρα της κ. Καϊλή να βγαίνει από το ξενοδοχείο “Sofitel”, πολύ κοντά στο διαμέρισμά τους, με μία βαλίτσα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήταν γεμάτη χρήματα» δήλωσε ο δημοσιογράφος στην «Καθημερινή».

Σημειώνεται ότι ο  Λουί Κολάρ μίλησε στην ΕΡΤ3 εξηγώντας ότι έλαβε πληροφορία στα μέσα Σεπτεμβρίου για την έρευνα των Βελγικών Αρχών.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This