Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή

Τι δηλώνει μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Βέλγιου, όπου κρατείται από την περασμένη Παρασκευή

Must Read

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη της Εύας Καϊλή, με την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος να προχωρά στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της ευρωβουλευτή, αλλά και των συγγενικών της προσώπων.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά 24ωρα όπου και ξέσπασε το σκάνδαλο για την υπόθεση του Κατάρ, το οποίο και εμπλέκει ευθέως την Εύα Καϊλή σε δωροδοκίες και διαφθορά, η ίδια αποφασίζει να κάνει μιλήσει και να αναφερθεί στο θέμα. Προς το παρόν οι πληροφορίες που έρχονται τόσο για τις σαφείς κατηγορίες όσο και την κράτησή της, έρχονται με το σταγονόμετρο. Η κατηγορούμενη δηλώνει απόλυτα ξαφνιασμένη και πως «έπεσε από τα σύννεφα». Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται στη φυλακή και αύριο, Τετάρτη 14/12, αναμένεται να μάθει αν θα προφυλακιστεί ή όχι έως ότου ξεκινήσει η δίκη. «Eίμαι αθώα» λέει μέσα από τη φυλακή για τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η ίδια ισχυρίζεται ότι «δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ, καμία, ρητά και κατηγορηματικά». «Η θέση της είναι ότι είναι αθώα, μπορώ να σας το πω αυτό», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος  μεταφέροντας τα λόγια της Εύας Καϊλή. «Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, επειδή μίλησα με την αδελφή της κ. Καϊλή, είναι ότι δεν υπάρχει κούνια με το παιδάκι όπου εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν χρήματα. Αυτό το λέω ρητά, μετά από συνομιλία που είχα με την αδελφής της, την κ. Μανταλένα Καϊλή. Επιπλέον, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κ. Καϊλή, είναι ελεύθερος και αν θέλει μπορεί να έλθει στην Ελλάδα», επεσήμανε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για τη βαλίτσα με τα λεφτά. «Όπως αντιλαμβάνεστε, ωστόσο, όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του να περνά κάτι τέτοιο, θέλει να είναι δίπλα του», προσέθεσε. Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, ότι τα εισοδήματά της σχετίζονται μόνο με τη εργασία της στο Ευροκοινοβούλιο, ότι η εταιρία real estate που διατηρεί είναι μια IKE με κεφάλαιο 1.000 ευρώ -κάτι που, όπως είπε ο ίδιος, μπορεί να το δει κανείς και στη ΓΕΜΗ-, και που ακόμη δεν έχει λειτουργήσει.

Αύριο στον ανακριτή

Τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση του Κατάρ, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος αύριο, Τετάρτη 14/12. Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα. Τέσσερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν συλληφθεί. Αυτοί οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος αύριο.

 






Διαβάστε ακόμα:

Καταγγελία-«βόμβα» για την Καΐλή από Κύπριο ευρωβουλευτή
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This