Οι 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης – Αυτή είναι η βαθμολογία του α΄ τριμήνου για τους υπουργούς

Must Read

Πέρασαν 100 μέρες από την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και ήρθε η στιγμή για μια πρώτη αξιολόγηση.

Τι έκαναν αυτές τις πρώτες οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Ποιοι ήταν οι… καλύτεροι μαθητές; Ποιοι βρέθηκαν κάτω από τη βάση; Η «κυριακάτικη δημοκρατία» με ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ αξιολογεί και βαθμολογεί τους εκλεκτούς του πρωθυπουργού.

Με άριστα το «10» λοιπόν, οι βαθμολογίες είναι οι παρακάτω:

  • Κώστας Καραμανλής
    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής έχει εμπλακεί σε κυκεώνα προβλημάτων στα δημόσια έργα και προσπαθεί να βγάλει άκρη. Αυτή την εβδομάδα πήγε στην Πάτρα και τα έβαλε με τον δήμαρχο, που μπλοκάρει τη σύνδεση του σιδηροδρόμου με το λιμάνι της πόλης.
    –ΒΑΘΜΟΣ: 9
  • Χρήστος Σταϊκούρας
    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου είχε επαφές με την πολιτική ηγεσία και τον ομόλογό του Χάρη Γεωργιάδη. Επειτα από μια σύντομη ανάσα επί ελλαδικού εδάφους, απ’ όπου απέστειλε το προσχέδιο του νέου Προϋπολογισμού στις Βρυξέλλες, ο κ. Σταϊκούρας αναχώρησε για τις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΔΝΤ.
    –ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • Νίκη Κεραμέως
    Ουκ ολίγες είναι οι αστοχίες της Νίκης Κεραμέως. Αυτή την εβδομάδα, πάντως, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των συνδικαλιστών δασκάλων, είχε το πολιτικό σθένος να περάσει νομοθετικά τη ρύθμιση για τους σημαιοφόρους με βάση τις επιδόσεις.
    –ΒΑΘΜΟΣ: 8
  •  Νίκος Παναγιωτόπουλος
    Εύγε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Εστειλε μαχητικά F-16 και C-130 με αλεξιπτωτιστές στην Κύπρο, για να συμμετάσχουν σε στρατιωτική άσκηση, αποδεικνύοντας ότι η Μεγαλόνησος δεν είναι μακριά… Διόρθωσε έτσι και το λάθος να μην πετάξουν ελληνικά μαχητικά στην παρέλαση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    –ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • Γιάννης Βρούτσης
    Θετικά κρίνεται το γεγονός -εν μέσω πολλών προβλημάτων- ότι ο ΕΦΚΑ έδωσε από τα μέσα της εβδομάδας τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να υποβάλουν ενστάσεις στην περίπτωση που διαπιστώσουν λάθη στα εκκαθαριστικά τους. Ο κ. Βρούτσης όμως θα πρέπει να εμμείνει ούτως ώστε να απαντηθούν οι ενστάσεις. Ειδάλλως, θα είναι ακόμα μία τρύπα στο νερό.
    –ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • Βασίλης Κικίλιας
    Αρχισαν τα δύσκολα αυτή την εβδομάδα για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια που (μετά την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ) ξεκίνησε συναντήσεις για να διαχειριστεί τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, μετά την πρόταση που του κατέθεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος…
    —                                                                                                             ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • Λίνα Μενδώνη
    Έντονη εβδομάδα για τη Λίνα Μενδώνη, που συμμετείχε σε εκδηλώσεις, εγκαίνια εκθέσεων και συνέδρια. Κοινοβουλευτικά, δεν υπήρξε παρουσία. Επίσης, δεν έκανε κανένα σχόλιο για την περιβόητη διαφημιστική καμπάνια της Coca-Cola.
    —                                                                                                             ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • Κώστας Τσιάρας
    Ικανοποίηση στο περί δικαίου αίσθημα φέρνουν οι τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, το οποίο παρουσίασε ο Κ. Τσιάρας, με την επαναφορά αυστηρότερου πλαισίου για μολότοφ, κλοπές, δωροδοκία και τρομοκρατία. Μόνη «παραφωνία», η κατ’ έγκληση δίωξη της απιστίας στον ιδιωτικό τομέα, που γεννά εύλογους προβληματισμούς.
    —                                                                                                             ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • Τάκης Θεοδωρικάκος
    Προσπάθεια για σύγκλιση απόψεων και συναίνεση, που θα επιτρέψουν την ψήφιση με τουλάχιστον 200 βουλευτές της ρύθμισης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, κατέβαλε ο Τ. Θεοδωρικάκος. Τα κόμματα που συμμετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση συμφώνησαν να συναντηθούν πάλι αύριο, οπότε θα φανεί αν τελικά θα στεφθεί από επιτυχία το όλο εγχείρημα.
    —                                                                                                             ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • Κυριάκος Πιερακάκης
    Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης προσπαθεί να βγάλει κάποιο έργο πληροφορικής, καθώς η αγορά «διψάει». Αυτή την εβδομάδα ασχολήθηκε με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, καθώς έχει τις ρυθμίσεις για αδειοδότηση κεραιών. Εδωσε παράταση στον διαγωνισμό για το μεγάλο έργο των ευρυζωνικών συνδέσεων στην περιφέρεια.
    —                                                                                                             ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • Μάκης Βορίδης
    Εβδομάδα… δασμών για τον Μάκη Βορίδη. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε στη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. το μείζον ζήτημα των δασμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε πλήθος αγροτικών προϊόντων. Ακόμα, πάντως, αποτελέσματα δεν έχουμε…
    —                                                                                                             ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • Γιάννης Πλακιωτάκης
    Στον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη πιστώνεται η απόφαση για την επαναλειτουργία της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας. Μόνο που αυτή τη φορά πρέπει να έχει λιγότερα μέλη, να συνεδριάζει συχνά και, κυρίως, να λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες θα εφαρμόζονται! Αλλως, να λείπει το βύσσινο, καθότι, αν είναι να μαζεύονται και να πίνουν καφέ, καλύτερα να τον πίνουν σπίτι τους!
    —                                                                                                             ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • Στέλιος Πέτσας
    Δεν περνά τη βάση ο Στέλιος Πέτσας. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος με την επί της ουσίας σιωπή του για τις ληστρικές χρεώσεις των τραπεζών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές «θόλωσε» το κεντρικό μήνυμα του Μαξίμου για τις 100 ημέρες διακυβέρνησης, ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη νοιάζεται για τους πολίτες».
    —                                                                                                             ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • Νίκος Δένδιας
    Το να γίνονται διαβήματα στα Σκόπια από το υπουργείο Εξωτερικών για συστηματική παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η Ελλάδα να στηρίζει με πάθος την ένταξή της «πακέτο» με την Αλβανία στην Ε.Ε., ε, αυτό είναι ανήκουστο. Βέβαια, εδώ μεγάλο μέρος της ευθύνης -εκτός από τον Ν. Δένδια- φέρει και το Μέγαρο Μαξίμου, που ξέχασε το βέτο.
    —                                                                                                             ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
    Το Μεταναστευτικό, τα σοβαρά επεισόδια στη Σάμο και η εκκαθάριση της ΑΣΟΕΕ και των Εξαρχείων συνεχίζουν να απασχολούν την πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη. Η απόφαση είναι να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι λαθρομετανάστες που προκαλούν ταραχές, ενώ ο Μ. Χρυσοχοΐδης επιμένει ότι θα εφαρμόσει όσα έχει δεσμευτεί. Εχει πολύ δρόμο ακόμη όμως…
    —                                                                                                            ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • Άδωνις Γεωργιάδης
    Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης ταξίδεψε στη μακρινή Κίνα, όπου υπέγραψε το επικαιροποιημένο πλαίσιο συνεργασίας 2020-2022. Από κει βρέθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μονίμως απολογούμενος.
    —                                                                                                            ΒΑΘΜΟΣ: 4
  •  Χάρης Θεοχάρης
    Με ταξιδάκια σε Σαμοθράκη, Κομοτηνή και Σαντορίνη πέρασε την εβδομάδα του ο Χάρης Θεοχάρης. Ειδικά στη Σαμοθράκη, που δέχτηκε μεγάλο πλήγμα το καλοκαίρι λόγω της ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης και τότε ο ίδιος περί άλλα ετύρβαζε, η επίσκεψη μπορεί να χαρακτηριστεί, αν μη τι άλλο, ετεροχρονισμένη.
    —                                                                                                            ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • Κωστής Χατζηδάκης
    Συνεχίζει ακάθεκτος τις άσκοπες δηλώσεις και συνεντεύξεις ο Κωστής Χατζηδάκης. Αυτή την εβδομάδα κατάλαβε ότι είναι δύσκολο να προχωρήσουν εντός του έτους οι αλλαγές στη ΔΕΗ και οι ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις, ενώ παρουσίασε σχέδιο δράσης για… τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης!
    —                                                                                                            ΒΑΘΜΟΣ: 2

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This